Megérkezett az érintős Nokia-zenemobil

Vágólapra másolva!
Mától Magyarországon is kapható a Nokia októberben bemutatott érintőképernyős zenemobilja, az 5800 XpressMusic.
Vágólapra másolva!

A Nokia iPhone-klónjának is tekintett készüléket a gyártó még október elején mutatta be hivatalosan, és a forgalmazása november végén kezdődött meg több Nyugat-Európai országban és az orosz piacon. A telefon 3,2 hüvelykes, 16:9-es képarányú szélesvásznú érintőképernyővel rendelkezik, 8 gigabájt microSD memória jár hozzá ami 16 gigabájtig bővíthető. A telefon a zenelejátszás mellett 30 képkocka/másodperc sebességű videolejátszásra és ugyanilyen sebességű VGA minőségű felvételre is képes a beépített 3,2 megapixeles Carl Zeiss kamerával.

Forrás: Nokia

A készülék, ahogy az a Nokia zenemobiloktól megszokott, rendelkezik sztenderd jack-aljzattal a fülhallgatókhoz. A hagyományos billentyűzetet nélkülöző készüléken a szövegbevitelre virtuális alfanumerikus vagy QWERTY-billentyűkkel van lehetőség, és mind kézzel, mint érintőpálcával kezelhető, sőt, a zenei feeling fokozása érdekében egy pengető alakú érintőeszközt is mellékelnek hozzá.

A telefon beépített GPS-szel és Nokia Maps térképszoftver 2.0-s, érintésvezérelt kezelőfelülettel ellátott változatával is rendelkezik, amely mind gyalogos, mind autós navigációra használható (bár a navigációs funkció előfizetéses). A telefonon HSDPA-n, EDGE-n és wifin is lehet internetezni, az ára kártyafüggetlenül százezer forint körül van.