Vágólapra másolva!
Fórumot nyitott a Microsoft Magyarország a Windows 7-et tesztelő magyar felhasználóknak. A TechNet portálon az új operációs rendszerrel kapcsolatos hírek és szakcikkek mellett a Microsoft szakembereit is meg lehet kérdezni a felmerülő problémákról.
Vágólapra másolva!

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója az előző héten bejelentette a Microsoft Windows 7 operációs rendszer publikus bétaverzióját, ami 2009. január 9-től bárki számára hozzáférhető. A tesztelésre kiadott, egyelőre ingyenesen elérhető operációs rendszert tesztelőink is kipróbálták, és meglepően használhatónak találták. Akiknek mégis problémáik támadnának az új rendszerrel, az most már a Microsoft szakértőitől is kérhetnek segítséget.

A Microsoft Magyarország a www.microsoft.hu/technet portálon keresztül lehetőséget biztosít arra, hogy a hazai felhasználók magyarul tájékozódhassanak az új operációs rendszerrel kapcsolatos hírekről, újdonságokról és technikai információkról a Windows 7 TechNet témaközponton keresztül, amelyet a téma itthoni szakértői szerkesztenek. A legérdekesebb újdonságról videókat is készítenek a szerkesztők, az első videó az operációs rendszer kezelőfelületének változásairól szól.

"A Windows 7 TechNet témaközpontot a Microsoft szakmai díjazottjai (MVP) és a Microsoft munkatársai szerkesztik, így az ott megjelent információk pontossága és frissessége garantált" - mondta Gál Tamás, a Microsoft TechNet program szakmai vezetője. "Igyekszünk folyamatosan tájékoztatni mindenkit a legérdekesebb újdonságokról, erre az elmúlt év során legalkalmasabbnak a rövid demóvideók és a cikkek bizonyultak, így most is ezekre lehet majd számítani minden mennyiségben."

A fejlesztőkig is eljuthat a panasz

Lehetőség nyílik arra is, hogy a tesztelők feltegyék kérdéseiket a Windows 7 TechNet fórumban a szoftverrel foglalkozó szakembereknek, és elmondják, mi a véleményük az új operációs rendszerről. Hazánk az első, ahol a felhasználók anyanyelvén elérhető Windows 7-es TechNet támogató fórum indul. A kérdések mellett hibabejelentéseket is fogadnak a szakértők. "Amennyiben szükséges, akár a terméket fejlesztő és támogató csapatoknak is tudjuk továbbítani a felmerült problémákat és a visszajelzéseket." - mondta Horváth Ottó, a magyar TechNet fórum vezetője.

A frissen indult támogató fórumon már kiderült, hogy a PunkBuster csalóvédelmi rendszert használó gamerek - például a Call of Duty játékosok - nem járnak jól az új rendszerrel. A szoftver gyártója nem támogatja a béta verziós operációs rendszert, és nem engedi csatlakozni a szerverekhez a felhasználókat. Az ATI grafikus kártyákat használóknak azonban érdemes szétnézni a fórumon, a Windows 7-hez való béta verziós driverrel már oldottak meg a rendszer megfagyásával járó problémákat a szakemberek.