A Facebookon kapták el a betörőt

Vágólapra másolva!
Az új-zélandi rendőrség a közösség erejét kiaknázva, a Facebook oldalán közzétett felhívás nyomán kerített kézrei egy betörőt, akiről egy biztonsági kamera készített fotót.
Vágólapra másolva!

A queenstowni rendőrség saját adatlappal képviselteti magát az ismert közösségi oldalon. Ezen tették közzé annak a 21 éves fiatalnak a fotóját is, akiről egy biztonsági kamera készített felvételt, miközben egy helyi pub széfjéban tárolt készpénzhez próbált hozzáférni - sikertelenül a hét elején - számolt be a CNN.

Forrás: [origo]
A betörőről készült felvétel (immár kikockázott arccal)

A nem túl rutinos elkövetőnek ugyanis egy órányi próbálkozás után melege lett, ezért levette a kesztyűjét és símaszkját is, így a bárban működő biztonsági kamera felvételt készített arcáról is. A felvételt a queenstowni rendőrség közzétette két hónapja létező facebookos adatlapján, ahol a felhasználók már másnap beazonosították a fiatalembert, aki azóta már a rács mögé került. Sean Drader felügyelő a CNN-nek úgy nyilatkozott, ez volt az első hasonló letartóztatásuk, és meglepődtek, milyen hamar sikerült eredményt elérniük segítségével. Az adatlapon azóta más bűnelkövetőkről készült felvételeket is publikáltak.