15 millió Apple iPhone érkezik

Vágólapra másolva!
Steve Jobs, az Apple iPhone 3G bemutatása során, szerényen 10 millió tervezett értékesített példányról beszélt az idei évre vonatkozólag. Ezzel szemben a legújabb hírek szerint az Apple-nek módosítania kellett a megrendeléseket, melyek már 15 millió készülékről szólnak.
Vágólapra másolva!

Az Apple gyakorlatilag 6 hónap alatt tervezi meghódítani a tudása szempontjából felsőbb kategóriás telefonok táborát, mialatt az újdonság ára inkább a középmezőny tagjainak fog rendszeres fejfájást okozni. A korábbi iPhone-ból idén már csak 2 milliót tervez értékesíteni az amerikai cég, de a népszerű zenelejátszók, az iPod classic és az iPod nano termékek is gyorsabb ütemben fogynak, mint azt eredetileg tervezték.

Az iPhone borítékolható sikere mellett az első verzió sokat kritizált szoftverfejlesztő környezete, az SDK, már a nyolcadik kiadásának béta verziójánál tart. Ezzel az eszközzel a külső fejlesztők új alkalmazásokkal bővíthetik az Apple készülékét, melynek új operációs rendszere hamarosan eléri a 2.0-s verziót, amely párhuzamosan történik majd az új iPhone bemutatásával.

További érdekes hír, hogy az Abilene Christian amerikai egyetem a 2008-ban felvételt nyert gólyáknak fejenként egy-egy Apple iPhone-nal kedveskedik. Az iPhone sajnos valójában nem térítésmentes ajándék, hanem az ára fillérre bele van építve a tandíjba. Az iPhone-nok segítségével nem csak a diákok nem csak telefonálhatnak, hanem a tanórákon vagy azokon kívül hasznos eszközként is használhatják, így például az órarend megtekintése, az érdemjegyek nyomon követése vagy az étkezésijegy-egyenlegüket is figyelemmel tudják kísérni a hallgatók.