Másfél év múlva itt az új Windows

Vágólapra másolva!
A Microsoft alelnökének partnereknek kiküldött üzenetében úgy nyilatkozott, a Windows 7 2010 januárja körül fog megjelenni.
Vágólapra másolva!

Bill Veghte a szoftveróriás nagyvállalati partnereinek eljuttatott üzenetében a Windows verziófrissítéséről szolgált a Microsoft részéről hivatalosan eddig nem kommunikált információkkal a múlt héten - számolt be a PC World.

Veghte fogalmazása szerint "a vállalat tervei szerint a Windows 7 mintegy három évvel a Windows Vista 2007 januári premierjét követően fog a boltokba kerülni". Az alelnök kitért arra is, hogy a partnercégek korábban arra kérték a Microsoftot, hogy konkrétabb verziómegjelenési ütemtervet szeretnének kapni, amellyel hatékonyabban tudnak tervezni - ez indokolta a Windows Vista utódjának várható megjelenésének publikálását.

A szakember üzenetében arra is kitért, hogy a Windows 7 esetében már nem kell majd olyan inkompatibilitási problémákra számítania a felhasználóknak, amely a Windows XP és a Vista közötti átálláskor felléphetett. Ez annak köszönhető, hogy a WIndows 7 ugyanazon az alapokon nyugszik majd, mint a Vista, ráadásul elsődleges célnak tekintik, hogy a jelenleg használatos operációs rendszerről zökkenőmentesen lehessen migrálni utódjára.