Elindult az ovisok YouTube-ja

Vágólapra másolva!
A Totlol.com címen elérhető videomegosztón a Szezám utca, a Muppet Show, a Teletubbies és más hasonló gyerekműsorok érhetők el, a felkerülő tartalmakat a közösség moderálja.
Vágólapra másolva!

A Totlolra felkerülő tartalmakat hat évnél fiatalabb látogatóknak ajánlják, a kínálat jelenleg mintegy százhúsz darab angol nyelvű videóból áll. A szájt alapítója, a kanadai Ron Ilan az AFP-nek úgy nyilatkozott; saját kisgyereke inspirálta az oldal indítására, aki folyton kíváncsiskodott, hogy vajon mit művel a papája a PC mellett, és három éves kora ellenére már felkeltette érdeklődését az internet.

Forrás: Totlol.com

A kisgyerekeknek szánt videós szájtra tulajdonképpen a a YouTube-on publikált anyagokat fűznek be. Ezek közül a rendszerbe regisztráló szülő választhatják ki a gyerkőcök számára való műsorokat, többek között rajzfilmeket és oktatóműsorokat. A szájton véletlenül sem találkozhat erőzakos vagy szexuális tartalmakkal az ifjú internetező. Az AFP hírében iparági statisztikákat is idéz, melyek szerint a YouTube-ot havonta közel ötmillió két és tizenegy év közötti korú gyermek keresi fel.