Sterbinszky Károly - producer, remixel, zenét ír, feldolgoz

Vágólapra másolva!
Idén is DJ remixektől lesz hangos a vízpart és fesztiválsátor, hiszen a lemezlovasok nemcsak a klubokban tudnak fergeteges bulit csinálni, hanem szabadtéren is kiválóan értenek a hangulatkeltéshez. Egyediségéről híres lemezlovasunkat, Sterbinszkyt kérdeztük az idei nyárról, és persze arról, hogy az internet hogyan segíti egy DJ munkáját.
Vágólapra másolva!

Egy lemezlovasnak talán unalmas a kérdés, de adja magát: mi lesz a sláger az idei nyáron?
A világot több zenei irányzat ural, és természetesen vannak átfedések a főbb vonalak között. De semmiképp nem nevezném modern tánczenének, mint ahogyan nálunk nevezik. Egyértelmű az electro és a minimál domináns jelenléte, mivel még a progresszív DJ-producerek is sok electrós témát játszanak. Pontosan behatárolni nem lehet, inkább úgy mondanám, hogy az elektronikus klubzene az, ami nagyon hasít. Az internetről letölthetők a közelmúltban, különböző klubok által rögzített élő valamint stúdiomixeim, amelyek pontos képet adnak jelenlegi zenei világomról és a hétvégi bulik hangulatáról.

A téli szezonnal meghal a klubélet, kényszerszabadságra mennek a DJ-k?
Korántsem, ez egy 12 hónapos műfaj. Nyáron megsokszorozódnak a szórakozóhelyek, rengeteg úgynevezett open air vagy szezonális rendezvény van, így több fellépő is kell. Érdekes, hogy a külföldi fellépéseim zöme hétköznap van: az olaszok kedden is ugyanúgy szórakoznak, mint pénteken.

Készítettél egy Mauro Picotto remixet. Mitől különleges ez?
Szerzőtársammal, Borsos Gáborral készítettem a remixet Mauro Picotto Lizard című dalából, és az internet segítségével elküldtem magának a szerzőnek is, aki - nagy meglepetésemre - kifejezetten örömmel fogadta azt. Olyannyira tetszik neki az új átdolgozás, hogy rendszeresen pörgeti is, valamint ígérete szerint egy brit kiadónál hamarosan napvilágot is láthat a Lizard Sequence 11 aka Sterbinszky remix címmel. Ez azért különleges, mert Picotto a világ legjobb 50 DJ-producere közé tartozik - pontosan a 34 -, sosem gondoltam volna, hogy egyáltalán válaszol, nemhogy meg is jelenteti az átdolgozást. Mauro Picotto az az ember, akivel soha nem beszéltem azelőtt, az eset óta viszont heti szinten váltunk e-mailt, megosztjuk a tapasztalatainkat.

A weboldalad a Myspace-re kalauzol, miért választottad ezt a megoldást?
Január 20-án indítottam el a Myspace-en az oldalam, azóta 44 ezren nézték meg - annak ellenére, hogy ilyen késői gyerek vagyok, rengetegen klikkeltek a szájtra. Érdemes megnézni a térképet is, hogy a világ mely pontjairól néztek meg az internetnek köszönhetően!

Szerinted jobban elérhető a művészeted a világhálónak köszönhetően?
Egy idő óta konkrét megjelenésem mindössze csak a Beatporton volt, ami világviszonylatban nagyon népszerű online zenebolt. A régi nagy megjelenéseimre, mint amilyen a Discography I vagy a Budapest Parádé - egyébként ezek is fent vannak a Beatporton -, már szinte alig emlékeznek. Tehát ezt a popularitást még meg sem dobták a promóciós tevékenységek, ha jönnek az új megjelenések, remixek, akkor jön a lórugás. Nem adok öt hónapot ahhoz, hogy a Myspace statisztikája szerint az én oldalam legyen az egyik leglátogatottabb, a magyar DJ-k és producerek között. Ráadásul, ha az előbb említett két átdolgozás is megjelenik, ugrásszerűen meg fog nőni az oldal nézettsége. Úgy érzem, hogy ez fontos és jó dolog.