A franciák is blokkolják a pedofil tartalmat

Vágólapra másolva!
A francia internetszolgáltatók blokkolni fogják a jövőben a külföldön világhálóra tett pedofil tartalmú honlapokat - jelentette be kedden Michele Alliot-Marie francia belügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Az állami szerveknek kötelességük lesz tájékoztatni a szolgáltatókat pedofil pornográf tartalmak felbukkanásáról. A szolgáltatók értesítéseket kapnak majd a gyanús (pedofil, terrorista, rasszista) honlapokról a francia bűnügyi rendőrség központi igazgatóságától - közölte a miniszter asszony az internetes bűnözés elleni harc kérdéseiről rendezett párizsi tanácskozást megnyitó beszédében.

A miniszter hangsúlyozta: nem arról van szó, hogy a hatóságok "Nagy Testvérként" szemmel akarják tartani az egész internetet. Csupán az a cél, hogy megóvják a gyerekeket és családjaikat a pedofilektől, és megerősítsék az együttműködést ezen a téren a többi európai országgal. Mint elmondta, Franciaország fel akarja használni július elsejével kezdődő európai uniós elnökségét arra, hogy elmélyítse e téren is az EU-n belüli együttműködést, az idevágó információk "központosítását".

A francia szolgáltatók annyiban pontosították később a miniszter asszony bejelentését, hogy elvben egyetértenek a minisztérium ilyen értelmű javaslatával, de még nem írtak alá erről semmilyen megállapodást.