Érintőképernyős iMac-klón a HP-tól

Vágólapra másolva!
A Hewlett-Packard iMac-klónjára érintőképernyőt szerelt,  szupervékony luxuslaptopja pedig a MacBook Airrel rivalizál. Berlini sajtóeseményén a gyártó még egy Blackberry-hez hasonló, teljes billenyűzettel felszerelt mobiltelefont is bemutatott.
Vágólapra másolva!

A Hewlett-Packard legújabb asztali PC-je külsőre leginkább az Apple iMacjére hasonlít, bár attól eltérően nem hófehér, hanem fekete színű. A Touchsmart IQ506-os masina egy 22 colos, szélesvásznú LCD-monitor köré épül, nincs külön gépház, egyedül a mellékelt világítós, drót nélküli billentyűzet, egér és a távirányító jelenti a különálló komponenseket.

Forrás: [origo]

A HP Touchsmart IQ506

A szokásostól eltérően a képernyő érintésérzékeny, így a vezérlés akár ennek érintésével is történhet - ennek használatához Touchsmart néven külön szoftver is mellékelnek, amely többek közt médialejátszási, RSS-olvasó, fotónézegető, naptárkezelő, illetve böngészési funkciók elérését biztosítja ujjbegyekkel.

Forrás: [origo]
A Voodoo Envy 133

Belsejében az Intel Core 2 Duo T5750 processzora, 4 gigabájt memória, 320 gigabájtos merevlemez és DVD-író található, a grafikus megjelenítő azonban integrált, azaz komolyabb játékok futtatására nem alkalmas. A Windows Vista Ultimate verziójával szállított konfigurációban beépített tévétuner, webkamera, mikrofon, wifi és Bluetooth található, 5 darab USB-portja és memóriakártya-olvasója van. Amerikában 1500 dolláros, vagyis mintegy 240 ezer forintnak megfelelő összegért lehet majd megvenni, európai ára egyelőre nem ismert.

A MacBook Air riválisa

Vékonyságát tekintve leginkább a MacBook Air vetélytársának tekinthető a HP Voodoo Envy 133 márkanéven kínált luxuslaptop két centiméternél is vékonyabb, tömege pedig másfél kilogramm körüli. A 13,3 colos képátlójú LCD-jét ledek világítják meg, a gépház szénszálas anyagból készült, a monitort pedig strapabíró üvegborítás védi a sérülésektől.

Forrás: [origo]
A HP iPAQ 900-as

Az utasításokat egy Intel Core 2 Duo lapka hajtja végre a gépben, az adatok tárolása 64 gigabájtos SSD-meghajtón történhet, a masinához külső optikai meghajtó jár majd. Voodoo IOS néven az Asuséhoz hasonló megoldással is ellátják, ez egy olyan néhány másodperc alatt elinduló Linuxot takar, amellyel többek közt Skype-olni vagy böngészni lehet - s nem kell megvárni a Windows hosszadalmas betöltődését. Jóval egyedibb újítás, hogy az Envy 133-as hálózati töltőjébe wifi hotspotot is beépítenek: ez hálózati kábellel kapcsolódhat a netre, aktiválásával a laptop tulajdonosa a közelben szabadon mozoghat gépével.

A luxusgép beépített webkamerával, világító billentyűzettel, Bluetoothszal rendelkezik, elhelyeztek rajta HDMI-csatlakozót, USB-portból viszont két darab található rajta, üzemideje 4 óra körüli. Ára 2100 dollár, azaz mintegy 335 ezer forint.

Blackberry-klón az új iPAQ

Az ismert tenyérgép-sorozat legújabb, iPAQ900-as márkajelzésű tagja a Blackberry készülékekhez hasonlóan teljes billentyűzettel bír, ami a viszonylag kényelmes szövegbevitelt szolgálja. A kütyü legfeljebb 7.2 megabit/s-os sebességgel képes letölteni a netről arra alkalmas HSDPA-mobilhálózatokon, emellett a wifit és a Bluetootht is támogatja.

Képernyőjének felbonása 2,46 col, felbontása pedig 320x240 képpont, az eszköz szíve pedig egy 412 megahertzes Marvell processzor, de a GPS sem maradt ki belőle, ahogyan a 3 megapixeles digitális fényképező sem. A Windows Mobile 6.1 operációs rendszert futtató készülék akkumulátora cserélhető, pontos üzemideje azonban még nem ismert, ahogy a kütyü ára sem.