Tovább bővült a Pannon HSDPA-hálózata

Vágólapra másolva!
Újabb Pest megyei településekkel bővült a Pannon szélessávú mobilinternet-hálózata. Mohos Zoltán,  Nav N Go Kft. senior tanácsadója számol be tapasztalatairól.
Vágólapra másolva!

A szolgáltató a 3G/HSDPA-állomások számának folyamatos növekedésével egyre több lakos és vállalkozás veheti igénybe a vállalat szélessávú mobilinternet-szolgáltatását a Pest megyei településeken, többek között Vácon, Dunakeszin, Szentendrén, Százhalombattán és Budakeszin. "Cégünkre a dinamizmus és a gyorsaság jellemző a napi munkánk során is, magam is sokat utazom, találkozókon veszek részt, előadásokat tartok, de gyakran még házon belül sem egyetlen helyhez kötött a munkavégzés" - mondta Mohos Zoltán, Nav N Go Kft. senior tanácsadója. "Az irodákban kimagasló sávszélességű vezetékes internetünk van, amit bármelyik épületünkben elérek wifi-n keresztül, otthon is ADSL-lel rendelkezem, de a munkám jellege miatt ezek csak napi egy-két órában tudnak segíteni, a nap jelentős részében a Pannon mobilinternet segítségével érem el a világhálót, a számomra fontos üzleti információkat és leveleket. Ráadásul a Pannon mobilinternet-lefedettsége a fővárosban és országszerte is egyre növekszik, ez pedig kiemelkedően fontos a munkámhoz" - összegezte Mohos.

A 3G/HSDPA a leggyorsabb mobil-adatátvitelt biztosító technológia, mellyel a Pannon hálózatában akár 7,2 Mbit/s sebességgel is lehet internetezni, és használatához nem szükséges vezetékes telefonvonal, továbbá meglévő mobiltelefon-előfizetéstől függetlenül is igénybe vehetik az előfizetők, asztali, illetve hordozható számítógéppel egyaránt. A dinamikus fejlődést és a növekvő felhasználói igényt jelzi az is, hogy a szolgáltató mobilinternet-hálózatán belül az év első harmadában mintegy 51 százalékkal nőtt az adatforgalom a megyében. 2008 végére a lakosok több mint 83 százalékának lesz lehetősége igénybe venni a Pannon 3G/HSDPA-s internet-szolgáltatását, mivel felével nő a lefedett települések száma a megyében.