Steve Ballmer Budapesten - élőben az [origo]-n

Vágólapra másolva!
A Windows apostola, Bill Gates koleszos haverja, a Microsoft első menedzsere és a világ egyik leggazdagabb alkalmazottja, aki néha őrült tombolásba kezd a színpadon, és IMÁDJA a céget, ahol dolgozik. Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója ma élőben válaszol olvasóink kérdéseire a Vendégszobában, délután pedig beszédet mond a Corvinus Egyetemen, előadását  élőben lehet követni majd a weben.
Vágólapra másolva!

Steve Ballmert ma délután 14 óra 15 perctől fél órán át kérdezhetik olvasóink az [origo] Vendégszobában. A Microsoft-vezér ezek után előadást tart a Corvinus egyetemen a Vállalkozz! - Entrepreneurship Forum keretében Te változtatod meg a világot címmel. Ballmer ezek után a helyszínen is válaszol az érdeklődők kérdéseire.

A Közgázon tartott rendezvényt élőben is követni lehet az alábbi weboldalon keresztül 14:20-tól. A webes közvetítés megtekintéséhez telepíteni kell a Microsoft Silverlight programot, amelyhez a hivatkozott weboldalon link és részletes leírás is található.

A Vállalkozz! fórum keretében előadások hangzanak el többek közt a legfrissebb technológiai trendekről és több hazai informatikai vállakozás sikertörténetéről (iWiW, Nav N Go, Sky Interactive) is. A részletes program megtalálható a rendezvény hivatalos oldalán.

Kicsoda Steve Ballmer?

Hogy mit kell tudni róla? Steve Ballmer 1956 márciusában született, és Detroit mellett nőtt fel. Svájci bevándorló édesapja a Ford autógyártónál dolgozott menedzserként, ő pedig a Harvardon tanult matematikát és közgazdaságtant a hetvenes évek közepén. Még ott ismerkedett meg Bill Gatesszel, akivel ugyanabban a kollégiumi épületben laktak. Gates, a számítógépek megszállottja 1975-ben otthagyta a Hardvardot, és megalapította cégét, melynek nevét akkoriban még Micro-Softnak írták. Ballmer azonban ekkor még nem tartott vele: lediplomázott, és a Procter and Gamble-nél helyezkedett el. 1980-ban Gatesék invitálására került a szoftvercéghez, amely egy évvel később kapott megbízást az IBM-től a személyi számítógépre írt operációs rendszer szállítására. A microsoftos álláslehetőség miatt ekkor már ő is otthagyott egy iskolát, mégpedig a Stanford egyetem üzleti karát.

Steve Ballmer volt az első menedzser a Microsoftnál, és karrierje során számtalan részleg vezetéséért volt felelős: tartozott hozzá a napi működtetés, a operációsrendszer-fejlesztés, az értékesítés és a technikai támogatás is. 1998-ban a Microsoft elnökévé nevezték ki, ekkor szállt be a cég egészének napi irányításába, 2000 januárjában pedig megkapta a vezérigazgatói címet. Az agilis természetű Ballmer úgy lett a világ egyik leggazdagabb embere, hogy alkalmazottként - a vállalati részvényopciókból - szerezte vagyonát: a Forbes magazin 2008-as listája szerint a 43. helyen áll a világrangsorban, és a lap becslése szerint 15 milliárd dollárja van.

Faggassa a Microsoft fenegyerekét!

Steve Ballmer életútjáról és Microsoftnál betöltött szerepéről korábbi cikkünkben olvashat. Minden érdeklődőt várunk délután a Vendégszobában!