Friss információk és képek a Nokia E71-ről

Vágólapra másolva!
A mobilinternetezésre alkalmas készülékek közül az egyik kedvenc telefonunk, az E61i utódjáról megjelentek az első készpénznek vehető információk és fotók. Várjuk!
Vágólapra másolva!

Első ránézésre egy öszvérkészülékkel van dolgunk, amely számos helyről örökölt építőelemeket. A QWERTY-billentyűzettel már találkoztunk a Motorola Q9 előlapján, a kezelőgombok ismerősek lehetnek az E90 óta, és a készülék oldalán végighúzódó krómcsík pedig az E51-ről származik. A fotók alapján az új készülék összességben tetszetősen néz ki, elegáns és modern egyszerre, illetve jóval divatosabb, mint a termékskála alapján közvetlen elődnek tekinthető E61i.

Forrás: [origo]
Öszvérkészülékkel van dolgunk - a krómcsík például az E51-ről származik

Az újdonságot igen meggyőző fizikummal sikerült összepárosítani, ugyanis mindössze 10 milliméter vastag és 57 milliméter széles. A nagyméretű TFT LCD-kijelző tökételesen alkalmas a web nézegetésére, valószínűleg most sem kell széltében túlzottan sokat görgetnünk egy-egy nagyobb méretű weboldalnál. A gyors letöltési sebességet a beépített EDGE, 3G és HSDPA hármas adja, de természetesen wifi-n keresztül az ingyenesen elérhető városi vagy otthoni vezeték nélküli hálózatokra is fel tudunk kapcsolódni. Az előre telepített SÍP-kliens szoftverrel akár IP-alapú telefonálást (VOIP) is végre tudunk hajtani.

A közvetlen, eszközökkel történő kapcsolatfelvétel Bluetooth-on keresztül tudjuk megoldani. A 120 gramm tömegű készülék memóriáját microSD-kártyával tudjuk bővíteni. A telefon valódi újdonsága a beépített GPS-adóvevő, amelyhez ha letöltjük a legújabb Nokia Maps 2.0 szoftvert, akkor egy teljes értékű navigációs eszközt is készhez kapunk. A másik jelentőseb fejlődés a hátlapba épített autófókuszos kamera, amellyel 3,2 megapixeles képeket készíthetünk.

Forrás: [origo]
A nagyméretű TFT LCD-kijelző tökételesen alkalmas a web nézegetésére

Az E71 gyakorlatilag kompaktabb méret mellett kínálja az etalonnak tekintett E90 tudását, csak éppen a fizikuma és az ára is - valószínűleg - vonzóbb lesz a felhasználók számára.