Digitális majális, ahol egy játék sem banális

Vágólapra másolva!
A hosszú hétvégén boldog-boldogtalan a vidámparkba, állatkertbe igyekszik: bizonyára mindenütt tolonganak a látogatók. Ha önnek ehhez nincs kedve, dodzsemezzen, hullámvasútazzon, céllövöldézzen, vagy építsen saját állatkertet a PC-n: összegyűjtöttük az ehhez szükséges letölthető játékokat, virslit a mikróban is főzhet melléjük.
Vágólapra másolva!

SHOOTING GALLERY

Forrás: [origo]
A játék letöltése

Egy remek célbadobós programnál semmi sem lehet jobb kezdés egy vidámparki válogatáshoz. A Shooting Gallery jellegéhez képes egészen tetszetős grafikával bír, bár nem túl izgalmas: az álló és mozgó céltáblákat kell az egérrel kissé föléjük célozva ledönteni. Ezek azután egy idő múlva maguktól is helyrebillennek, s az egész kezdődik elölről, s az a nyertes, aki a legnagyobb pontszámot begyűjti.

THRILLVILLE: OFF THE RAILS

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése

A LucasArts tavaly megjelent játéka egy hibrid program, amely részint stratégiai, részint akció, részben pedig szimulátor jelleggel bír. A 3D-s grafikával operáló, így kicsit magas gépigényű - gyengébb gépen érdemes lejjebb venni a részletességet - programban egy vidámparkba kerül a játékos, ahol szabadon mozoghat, új játékokat építhet, a meglévőeket átszerkesztheti, vagy rá is ülhet ezekre. A demóban többek közt egy oldalnézeti motoros játék, robotboksz, egy rövidke hullámvasút, illetve dodzsemszimulátor várja az érdeklődőket.

ROLLERCOASTER TYCOON 3

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése

Az Atari vidámparképítős játéka 2004-ben jelent meg, ekkoriban még elég nagy szám volt a háromdimenziós megjelenítés, valamint az, hogy a parkban felépített eszközökbe bele is lehet ülni, így átélve például a képen látható átforduló kalózhajó utasait érő ingereket.

A Thrillville: Off the Rails-től eltérően azonban ebben a programban a hangsúly az építkezésen, s a megfelelő pénzforrások kialakítása körül van, a gépeken csupán passzív szemlélődőként lehet nézelődni. A játék gépigénye szerencsére viszonylag alacsony, pedig a grafika nem csúnya, jól láthatók a parkban sétáló látogatók, este pedig mindenütt hangulatfények gyúlnak. A letölthető demóban egy 45 perces, de akárhányszor végigjátszható misszió található.

MARINE PARK EMPIRE

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése

Ebben a játékban víziállatokat felvonultató állatkert kialakítása a játékos feladata, ami az egyes fajok eltérő igényeinek tükrében cseppet sem könnyű feladat. Ráadásul az is fontos szempont, hogy az állatkertet gazdaságosan lehessen működtetni, a takarmány, a gépek és a gondozók, takarítók és őrök bérét is ki kell gazdálkodni a belépőkből.

A játékban egy sor különböző állat található a pingvintől a teknősön át a delfinig és a cápáig, teljes listájuk angolul ezen a wiki-oldalon olvasható, persze a letölthető demóban csak ezek töredéke kapott helyet, a gépigény pedig kissé magasabb a Rollercoaster Tycoonénál.

WILDLIFE PARK 2

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése

Két évvel ezelőtt jelent meg a brit fejlesztők munkáját dicsérő állatkertszimulátor, amely a legjobbak közé tartozik, még a jelenlegi válogatás demói közül is ezt ajánljuk leginkább kipróbálásra. A 3D-s grafika tetszetős, próbánk során ennek ellenére nem szaggatott a játék, a telepítésével mindössze annyi kellemetlenséget okoz, hogy egy másolásvédelmi modult is a merevlemezre telepít, ami miatt újra kell indítani a gépet.

A letölthető demó érdekessége, hogy ugyan némi korlátozással, de elérhető benne a Freeplay mód, amelyben mindenki kockázatmentesen kiélheti állatgondozói hajlamait, ebben ugyanis bekapcsolható, hogy végtelen mennyiségű pénz álljon rendelkezésre, de az is, hogy az állatok ne tudjanak elpusztulni a nem megfelelő bánásmód miatt.

JURASSIC PARK: OPERATION GENESIS

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése

Szeretne egy saját dinóparkot? Ezzel a játékkal megépítheti, legalábbis virtuálisan. A 2003-ban kiadott stratégiai játék viszonylag jó grafikával rendelkezik, az irányítás viszont némileg szokatlan, mivel a W, A, S, D és a körülöttük lévő betűgombokkal lehet mozogni és forogni, közelíteni és távolodni a játéktéren. Az irányítás kitanulásához érdemes végigcsinálni az oktatófeladatot, a Tutorial menüpont alatt.

Bár a játékban van némi vér - képünkön épp egy birkát fogyaszt el a T-Rex -, gyakorlatilag egy hagyományos állatkertépítős játékról van szó, az egyetlen különbség, hogy a mai élő fajok helyett őslények találhatóak benne, listájuk linken olvasható. A letölthető demóban három missziót lehet végigjátszani.

NO LIMITS

Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése

Szereti a hullámvasutat? Vagy épp retteg tőle? Ezzel a szimulátorral minden veszély nélkül kipróbálhatja a legdurvább pályákat is, ahol tótágast állva száguld a szerelvény, vagy épp a száz méterről zuhan a mélybe.

A No Limits nem mai darab, ennek köszönhetően a hardverigénye sem nagy, az egérrel pedig bármerre szétnézhet a virtuális ülésbe szíjazva. A letölthető demó négy darab kész hullámvasutat tartalmaz, emellett pályaszerkesztő is helyet kapott benne.