Újra telefon és internet nélkül Nagykanizsa

Vágólapra másolva!
Pontosan egy héttel azután, hogy kábeltolvajok telefonos és internetes üzemszünetet okoztak Nagykanizsán és környékén, ugyanott ismét megszűnt a Magyar Telekom szolgáltatása, mert a tolvajok ugyanarról a helyről újból elvitték a kábeleket.
Vágólapra másolva!

A város északi részén, az M7-es autópálya mellett, egy aknában lévő kapcsolószekrényt feszítettek fel ismét a tolvajok szombat este 7 óra körül. Elvágták és elvitték az optikai- és a rézkábelt, ami miatt 1600 előfizetőnél megszűnt a vezetékes telefon- és internetszolgáltatás, valamint rövid időre nagyobb területről is lehetetlenné váltak a hívások néhány külföldi országba. A Magyar Telekom szakemberei 10 órás munkával, vasárnap hajnali 5 órára tudták helyreállítani az összeköttetést Nagykanizsa északi részén és több környékbeli településen.

Az ismeretlen tolvajok még csaknem órára pontosan is ugyanazt a helyszínt választották, mint éppen egy héttel korábban. Akkor mintegy 150 méternyi kábelt tulajdonítottak el szintén ebből az aknából. A bűncselekmény miatt a múlt héten több mint 20 órán át kétezer előfizetőnél szünetelt a dél-zalai város északi területén és környéken a vezetékes telefon- és internetkapcsolat. A rendőrség akkor közérdekű üzem működésének megzavarása miatt már indított nyomozást az ismeretlen tettesek felderítésére.