Mindenki a 3G-s iPhone-ra vár

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, Európában a kezdeti lendület után alábbhagyott az iPhone népszerűsége, és összességben akár bukásnak is tekinthető a készülék szereplése az öreg kontinensen. A felhasználók a 3G-s verzióra várnak.
Vágólapra másolva!

A tavalyi év legjobban várt készüléke, az Apple iPhone, az Egyesült Államokban milliószámra talált gazdát, ennek ellenére az amúgy is csúszásban lévő európai premier után elkezdtek zuhanni az értékesítési adatok az EU-tagállamokban. Hiába csökkentette a német O2 az elmúlt héten közel 30 ezer forinttal, tehát igen jelentős mértékben a termék árát, az európai vásárlók számára úgy tűnik, még mindig igen magas az árcédulán szereplő végösszeg. A német T-Mobile már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy egyes konstrukciók keretében akár 99 eurónak megfelelő áron is elvihető a készülék.

A francia Orange a karácsonyi időszakban még 160 ezer értékesített készülékről számolt be, de az ünnep után ez a szám pár tízezerre zuhant 2008-ban. A tavaly júniusban debütált készülék frissített verziója a hírek és a várakozások alapján idén júliusban kerül hivatalosan bemutatásra, és 4,5 inches, tehát elképesztően nagy méretű TFT LCD érintésérzékeny kijelzővel fog gazdagondi, illetve a jelenlegi házat egy teljesen alumíniumból felépülő "test" váltja.

Az európai felhasználók többsége továbbra is hiányolja a készülékből a fejlett mobilinternetes megoldásokat, melyek elsősorban a 3G és a HSDPA utáni vágyakozást jelenti. Ugyanis hiába van a készülékben beépített wifi-adóvevő és EDGE-technológia, ha 2008-ban másról sem lehet olvasni és hallani, mint a szélessávú vezeték nélküli megoldások terjedéséről. Korábban már számos olyan pletyka látott napvilágot, melyek szerint az Apple külső gyártóktól már több tízezer darab 3G-vel is felszerelt iPhone-t rendelt meg, sőt, a merészebb hírmorzsák szerint már idén nyáron kezünkbe vezetjük az újdonságot- reményeink szerint nem féléves csúszással az amerikai piachoz képest.