Hoppon maradtak Uri Geller webcímével

Vágólapra másolva!
Hiánypótlásra kötelezték a kanálgörbítő híresség művésznevével azonos domain bejegyzését kérelmező tévétársaságot: Gellernek magának kell nyilatkoznia, hogy vihetik a nevét. Dundikát és Győzikét és megvédte a regisztrátor az idegenektől, de a Zalatnay.hu már elkelt. 
Vágólapra másolva!

Elutasította az Internet Szolgáltatók Tanácsa a TV2 domainbejegyzési kérelmét, amelyben a tévécsatornát üzemeltető gazdasági társaság az UriGeller.hu webcímet a saját nevére kívánta lefoglalni - adta hírül a domainabc.hu. A kérés visszautasítása csak ideiglenes: a nyilvántartó hiánypótlásra szólította fel a tévétársaságot.

A magánszemélyek névkizárólagosságához fűződő jogainak érvényesülése érdekében a nyilvántartó köteles a nevet viselő magánszemély írásos hozzájárulását kérnie a domain bejegyzéséhez. Ebben az esetben tehát Uri Geller - eredeti nevén Gellér György - hozzájárulásával elkerülhető lett volna a fennakadás.

Neves nevek csak igazolással

A nyilvántartó nem csak élő, hanem elhunyt, vagy akár történelmi személyek teljes, vagy vezetéknevével azonos kérelmek esetén is bekérje az örökösök hozzájárulását. Ilyen nyilatkozat hiányában utasították el eddig többször a hitler.hu bejegyzésére irányuló kérelmet, de például a sztalin.hu és a lenin.hu gond nélkül bejegyzésre került.

A magyar celebek neveivel azonos webcímek egy része is fennakadt a nyilvántartó szűrőjén, így például a dundika.hu vagy a gyozike.hu kérelmezői is elutasításra találtak. Ezzel szemben a zalatnay.hu domain kiadásra került, és szimbolikus értékkel bír, hogy az utóbbi webcím éppen a művésznő börtönbe vonulásának napján érkezett meg a domain regisztrátorához - vagyis azokban a napokban, amikor Cini a sajtófigyelem középpontjában volt. A korábban playmateként is bemutatkozó énekes a Story magazin számára adott nyilatkozatában peres eljárást helyezett kilátásba a domain név kezelési jogának megszerzése érdekében.