A briteknél is olcsóbb lett az iPhone

Vágólapra másolva!
A német T-Mobile után a brit O2 mobilszolgáltató és a Carphone Warehouse áruházlánc is csökkenti az olcsóbb modell árát.
Vágólapra másolva!

A kisebb, 8 gigabájtos iPhone-alapmodell kerek száz fonttal lett olcsóbb a brit forgalmazónál, így már 169 fontért (körülbelül 53 ezer forint) haza lehet vinni. A készülékhez a legolcsóbb havi előfizetés 35 fontot (11 ezer forintot) kóstál a szigetországban. A nagyobbik, 16 gigabájtos memóriával ellátott iPhone ára változatlan, azt 329 fontért adják, vagyis több mint 102 ezer forint.

Ezt megelőzően a német T-Mobile csökkentett árat: ott a kisebb modell már csak 100 euróba (25 ezer forint) kerül, igaz, csak akkor, ha a legdrágább, havi 89 eurós előfizetéssel viszi el a vásárló. Bár az iPhone-eladások lendülete némileg mérséklődött a készülék bemutatása óta, az elemzők szerint nem ez a magyarázat. Az akció a briteknél június elejéig, a németeknél a végéig tart, amikorra mindenki a 3G-s Apple-mobil bemutatását várja: a szolgáltatók valószínűleg addigra szeretnék kiárusítani a gyengébb modellt, amelyet az új bejelentéssel várhatóan ki is vonnak majd a forgalomból.

Az Apple szokásához híven nem kommentálta az árcsökkentéseket, sem az új modellel kapcsolatos találgatásokat.