HSPA Evolution: világpremier Las Vegasban

Vágólapra másolva!
Az Ericsson az április 1-je és 3-a között Las Vegasban megrendezésre kerülő CTIA Wireless rendezvényen tartotta az akár 42 Mbps sebességre képes végpont-végpont HSPA Evolution-technológia világpremierjét.
Vágólapra másolva!

Az akár 42 Mbps sebesség a HSPA Evolution következő szakaszát jelenti. Ez a sebesség hatszorosa a jelenleg hazánkban mindhárom szolgáltató hálózatán elérhető, maximális 7,2 Mbit/sec-nek. Ezt a sebességet az új magasabb rendű modulációs technológia (64QAM) és a 2X2 Multiple Input Multiple Output (MIMO) antennatechnológia kombinációja teszi lehetővé. A HSPA Evolution első lépése 2008 során kerül bevezetésre, tehát már nem kell sokat várnunk az új megoldásra.

A nagyobb sebesség révén a szolgáltatók még hatékonyabban kihasználhatják a meglévő hálózati infrastruktúrát a fejlett multimédiás szolgáltatások iránti egyre növekvő fogyasztói igények kielégítésére. Ez a felhasználók részére annyit jelent, hogy a mobilinternet valóban gyorsabb lesz a jelenlegi vezetékes megoldásoknál. A bemutatót az Ericsson Mobile Platforms hozzáférési technológiáján alapuló kompakt kézikészülékkel hajtják majd végre.

Az Ericsson WCDMA/HSPA Radio Access Network (rádióhozzáférési hálózat) megoldásai forradalmian új utat kínálnak a HSPA Evolution számára. Például az Ericsson bázisállomások RBS 3000 családja a HSPA Evolution és az LTE-technológiát egyaránt támogatja. Az Ericsson közelmúltban kibocsátott következő generációs rádióbázisállomás-családja, az RBS 6000 sorozat olyan továbbfejlesztett többszabványos megoldást kínál, amely egyetlen csomagban támogatja a GSM/EDGE, a WCDMA/HSPA Evolution és az LTE-technológiákat.

A HSPA Evolution bizonyítottan egy újabb lépés a WCDMA/HSPA fejlődési útvonalán, gyakorlatilag a HSDPA utódját köszönthetjük személyében. Napjainkban a HSPA-technológia a világ minden kontinensén 80 országban, 185 hálózatban működik már. Ezen hálózatok közül kilencvenet az Ericsson szállított, és ezen hálózatok üzemeltetői zökkenőmentesen fejlődhetnek tovább a HSPA Evolution-technológia irányába.