Új pletykák a 3G-s iPhone-ról

Vágólapra másolva!
Ken Dulaney, a Gartner piacelemző egyik munkatársa olyan, Ázsiából származó hírekről szerzett tudomást, melyek minden jelenlegi és jövendőbeli iPhone-tulajdonosnak érdekesek lehetnek.
Vágólapra másolva!

Dulaney egy, az Apple telefonjával kapcsolatban adott interjújában elárulta, hogy a vállalat nemrégiben egy újabb, nagyobb tételű megrendelést adott le a távol keleti gyáraknak, ami jelentheti azt is, hogy immáron az új, régóta várt, 3G-vel szerelt iPhone-okról van szó.

Ennek már csak azért is nagy az esélye, mert az Apple megrendelése 10 millió legyártandó darabról szólt, ami arra enged következtetni, hogy az iPhone következő generációs darabjairól kezdik hamarosan gyártani. Tudván azt, hogy a 3G-s modell idén várható, nem valószínű, hogy a régi modellből gyártatnának le ekkora mennyiséget.

Dulaney arra is kitért az interjúban, hogy egyes információk szerint az új iPhone OLED-kijelzővel rendelkezik majd, bár, eme értesüléseknek a forrását nem volt hajlandó felfedni. Az OLED használata azt jelenti, hogy az új telefon vékonyabb lehet a mostaninál, illetve az ilyen jellegű kijelzők alacsonyabb energiafogyasztása jótékony hatással lenne az akkumulátoridőre is. Ez főleg annak fényében fontos, hogy a 3G-modul már önmagában több energiát fogyaszt. A nagysebességű mobilhálózatok (3G/HSDPA) támogatásának hiányát rótták fel az iPhone egyik legnagyobb hibájának, ezért hatalmas várakozás előzi meg a már régóta emlegetett, 3G-s készülék megjelenését.

(PC World)