Nemcsak Kispest, de a bankok is net nélkül maradtak

Vágólapra másolva!
50-55 millió forintos kárt okoztak csak a telefontársaságnak a kispesti kábeltolvajok - mivel azonban a bankközi elszámolórendszer is net nélkül maradt, a kár ennél magasabb is lehet. 
Vágólapra másolva!

Hétfőre virradó éjjel Budapest XIX. kerületében lopás miatt megrongálódott 36 távközlési törzskábel. Ennek következtében Kispest nagy részén nem működik a vezetékes telefon- és internetszolgáltatás. A budapesti banki és bankkártya-elszámolási tranzakciókban is voltak leállások és fennakadások, mivel a lopás miatt a Magyar Telekom bérelt vonali hálózata és a Giro Zrt. banki tranzakciós hálózata egyaránt megrongálódott. A Magyar Telekom a banki szolgáltatások helyreállítását prioritásként kezeli.

Az első szakértői becslések alapján, a megrongált érpárak számát és a helyreállítások munkaidőigényét figyelembe véve a telefontársaság várhatóan 8 napon belül tudja teljesen helyreállítani valamennyi érintett ügyfele részére a vezetékes telefon- és internetszolgáltatás működését Kispesten. A Magyar Telekom a szolgáltatáskiesés időtartamának megfelelő havidíj-jóváírással kártalanítja ügyfeleit a következő számlán.

A Magyar Telekom bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A telefontársaságot ért károk felmérése még folyamatban van. Előzetes becslések szerint a kárösszeg a helyreállítások költségével és a kiesett forgalom értékével együtt elérheti az 50-55 millió forintot is. Az előfizetők a 1412-es lakossági és a 1435-ös üzleti ügyfélszolgálati számon, valamint a T-Pont üzletekben nyújtunk közvetlen tájékoztatást.