Egy rakás teljes játék ingyen

Vágólapra másolva!
Több mint hetven játék teljes verzióját lehet nyüstölni az év utolsó napjáig a leginkább egy kölcsönzőhöz hasonlóan működő, GameTap nevű internetes játékszolgáltatás promóciója keretében. A legjobb programokból csemegéztünk.
Vágólapra másolva!

A GameTap az amerikai Time Warner tulajdonában lévő Turner Broadcasting System cég 2005 végén beindított internetes szolgáltatása, melyet egy durván harminc megabájtos kliensprogram telepítésével lehet igénybe venni windowsos PC, vagy Intel processzorral szerelt Mac alól.

A szájt ingyenes és fizetős funkciókat egyarány kínál, előbbi a beetetés célját szolgálja, s mintegy hetvenöt teljes verziójú játékot takar, ezen felül azonban további kilencszázat csak havi-, vagy éves díj megfizetése ellenében lehet használni. A katalógusból korlátlanul lehet letölteni, ám az előfizetés lejárata a már letöltött programokat is deaktiválja.

Sajnos Gold-előfizetést nem lehet magyarországi, csak amerikai IP-című számítógépről vásárolni, jó hír azonban, hogy a GameTapre vendégként (Play as a Guest) a játékra vágyó hazai netezők is beléphetnek - egyedül a felnőtt kategóriába (Mature) sorolt játékok nem hozzáférhetők az ingyenesek közül, ezekhez ugyanis regisztrálni kellene, amely itthonról nem lehetséges.

Forrás: [origo]
Innen lehetletölteni a GameTap kliensprogramját

Hetvennégy játék ingyen

Azért így sem túl rossz a helyzet, így is van miből válogatni, e sorok írásakor hetvennégy programot lehet a GameTapről letölteni díjmentesen (ezeket december 31-ig engedik elindítani), de katalógus folyamatosan változik: licenclejárat miatt egyes játékok eltűnnek, máskor újak kerülnek be helyükre.

A kiválasztott játékokat a kliens automatikusan telepíti is az előzetesen beállított mappába, törlésüket is ebből lehet elvégezni. Ahogy már említettük, belépni Guest-ként lehet, az első felbukkanó ablakban pedig a Free Games menüpontot célszerű kiválasztani, hiszen a fizetősek úgysem érhetők el.

A kínálatot az egérrel, vagy a jobb-bal kurzormozgató billentyűvel lehet átböngészni, az aktuális játék borítója mindig kinagyítva jelenik meg, rábökve pedig további információkat - például képernyőképet, és leírást - olvashat a felhasználó. Ha a játék megtetszik, csupán rá kell klikkelni a Download gombra, a letöltés és az automata telepítés végeztével a játékosnak nincs más dolga, mint a Start Play feliratra kattintani.

Forrás: [origo]
Ezek az ingyenesen letölthető játékok

Commodore-tól a PC-ig

Az elérhető játékok köre nagyon vegyes, találni itt C64-es ősjátékot - Defender, Ghouls 'n' Ghosts, Ikari Warriors, Motocross -, illetve jócskán akadnak játéktermi és konzolos klasszikusok is, leginkább a verekedős és lövöldözős fajtából: Street Fighter II, Final Fight, Art of Fighting, Captain Commando, Rampage, Samurai Showdown, King of the Monsters 1942, MERCS, Mega Man, Metal Slug.

A sportjátékok rajongóinak a Sensible Soccer régi és új epizódját, valamint a vicces, bár kissé nehezen kezelhető Fast Lanes Bowling-ot érdemes tesztelniük, bár akad régi Commodore-os boksz-, és gördeszka-szimulátor is. Grafikailag eléggé topon van a Texas Hold 'Em Poker, de találni itt 2005-ös Sudoku-játékot is, míg az utóbbi években újjáéledni látszó kalandjátékok rajongói pedig a rendőrkutya-rendőrnyúl-párost felvonultató Sam 'n' Max legújabb epizódját tölthetik le.

Régi PC-s emlékeket idéz a Cannon Fodder, és az is kétségtelen, hogy a Colin McRae Rally 2005-ös kiadásának letöltődését is érdemes megvárni, noha utóbbi 1,3 gigabájt. Az utóbbi évek kedvencei közül a Commandos 3-at, a Myst-et, valamint a Restaurant Empire-t és a Zoo Empire-t ajánljuk olvasóink figyelmébe. Szívfájdalmunkra felnőtt besorolása miatt a Hitman-t és a Cápa-filmeken alapuló Jaws Unleashed-et nem tudtuk letölteni - azért pár órát így is elszórakoztunk.