Márciustól lehet frissíteni a Vistákat

Vágólapra másolva!
A Microsoft bejelentette, hogy elkészült a Windows Vista első szervizcsomagja, és a Windows Server 2008: a két termék ma került gyártásba, de még nem jelennek meg.
Vágólapra másolva!

A Windows Vista Service Pack 1-et (SP 1) márciusban tölthetik majd le az első felhasználók. A Microsoft magyarországi képviseletének hivatalos tájékoztatása szerint a kereskedelmi forgalomba szánt (RTM) verzió megjelenésének dátuma 2008. február. 4. Az SP1 megjelenése két hullámban történik majd. Az SP1 első verziója öt nyelven jelenik meg (angol, francia, spanyol, német és japán); ami elsőként március közepén lesz elérhető a Windows Update szolgáltatáson keresztül. Az összes többi (36) alapnyelvet tartalmazó második verzió megjelenésére (RTM) várhatóan az év első negyedévének végén kerülhet sor, míg ezen verziók tényleges elérhetőségére április folyamán lehet számítani.

A Vista első javítócsomagjával egy időben készült el az új operációs rendszer szerveres változata, a Windows Server 2008, amelyet hivatalosan február 27-én mutatnak majd be - árulta el Steve Ballmer a CNetnek. Ez a szoftver március elsejével kerül a boltokba, a Microsoft frissítési garanciájának keretében pedig már a hó végén elkezdhetik a rá való átállást az üzleti előfizetők.

Ma még nem tölthető le

A Windows Vista szervizcsomagjával kapcsolatban a mai napon napvilágot láttak olyan találgatások is, hogy az már ma megjelenik, és a hardverforgalmazók már a héten azzal szállíthatják az új számítógépeket - ez azonban alaptalannak bizonyult. A Microsoft korábban csak annyit közölt, hogy a frissítéseket még az év első negyedében, vagyis március végéig kiadja. Az SP 1 az eddig egyesével kiadott Vista-frissítések mellett várhatóan felgyorsítja majd a rendszer működését, például gyorsabb lemezműveleteket és hálózati böngészést tesz lehetővé, és a vistás gép a sleep mode-ból is gyorsabban "magához tér" majd. A redmondi szoftvercég két súlyos sebezhetőséget is orvosolt a szervizcsomagban.

Itthon hatvanezret vettek a Vistából

Egy évvel premierjét követően több mint 100 millió licencet értékesített a Microsoft a Windows Vistából, Magyarországon az eladások száma közel 60 ezer darab. Ennek 95 százaléka úgynevezett OEM, azaz előtelepített formában talált gazdára.