Szigorú prüdériát vezet be a YouTube

Vágólapra másolva!
A videomegosztón már a szexuális utalásokat tartalmazó felvételeket is 18+-os kategóriába sorolják, így olyan felvételeket is kiszűrhetnek, amelyeken mindenki tetőtől talpig ruhában van.
Vágólapra másolva!

Az erotikus tartalmú videók erőteljesebb szűrésébe kezd a YouTube - adta hírül az Ars Technica. A szájtról eddig is eltávolították a pornográf tartalmakat, mostantól viszont már azokat a videókat is a 18+-os kategóriába sorolják, amelyek "szexuális utalásokat" tartalmaznak.

A szájt ezzel a lépéssel elsősorban az erotikus tartalmú hirdetéseket, például a pornóoldalak, sztriptízbárok felvételeit szeretné kevésbé szem előtt tartani, amelyek "ártalmatlan" formában - vagyis ha nem tartalmaztak meztelenséget - fent maradhattak az oldalon. Az új iránymutatás szerint már a kiszűrendő kategóriába tartoznak az olyan videók is, amelyeken a szereplők alulöltözöttek, vagy ruhában láthatók ugyan, de a felvétel a nemi szervekre fókuszál.

Az ilyen jellegű, bújtatott erotika mellett már az is elég az átsoroláshoz, ha a felvételen szereplők kihívóan viselkednek, vagy valamilyen, a szexuális aktusra utaló cselekvést végeznek (mondjuk csókolóznak, vagy simogatják egymást). A 18+-os kategóriába való átsorolás azt jelenti, hogy a videót csak a regisztrált felhasználók nézhetik meg, és azt eltüntetik a nyilvános toplistákról is.

Ez ugyan még nem gátolja meg, hogy a pajzán YouTube-videókat a hamis regisztrációs adatokat megadó fiatalok is megnézhessék, viszont az ilyen a fiókokat az üzemeltetőknek a felhasználói feltételek megsértése miatt törölhetik. Az átlagos internetező ezek után biztosan nehezebben bukkan majd bármilyen jellegű erotikus videóra a szájton.