Strapabíró notebook-akkumulátort vezet be a HP

Vágólapra másolva!
A jövő évben felárért speciális akkumulátorral is lehet majd rendelni a Hewlett-Packard noteszgépeit: az új fajta telep sokkal később használódik majd el hagyományos társainál, és már fél óra alatt 80 százalékosra lehet feltölteni.
Vágólapra másolva!

A speciális akkumulátorokat a Boston-Power nevű cég fejlesztette ki, ez a gyártó Sonata márkanéven árusítja ezeket, ám a HP kínálatában Enviro márkanéven lesz majd rendelhető a jövő évtől, bizonyos noteszgépekhez. A PC World híradása szerint az extra akkumulátor 20-30 dollárral, vagyis 4-6 ezer forintos felárért lesz majd megvásárolható a hagyományos típusokhoz képest.

Ezért cserébe viszont a vállalat azt ígéri, hogy az akku hagyományos társainál tovább bírja a gyűrődést, azoktól eltérően ugyanis nem durván háromszáz, hanem csak ezer feltöltés után kezd veszíteni kapacitásából. Ez azt jelenti, hogy ha mindennap feltöltik az akkut, az három évig stabilan kitart, ha pedig a gépet csak munkanapokon használják, ez az idő akár négy évre bővülhet. Az új fajta akkumulátor további előnye, hogy már félórányi töltést követően eléri kapacitásának 80 százalékát. A PC World beszámolója szerint az Enviro akkumulátorokat egyelőre csak az Egyesült Államokban árulja majd a HP, később azonban egyéb országokban is hozzáférhető lesz, és a szokásostól eltérően nem egy, hanem három év garancia jár majd hozzá.