Jön az első Lenovo-telefon

Vágólapra másolva!
A Lenovo elsősorban az IBM notebook-üzletágának felvásárlása óta ismert, ám a gyártó hamarosan a mobiltelefon-piacon is megjelenik első termékével, az OPhone-nal.
Vágólapra másolva!

A még hivatalosan be sem jelentett telefon kialakítás szempontjából az Apple iPhone 3G-re vagy a Samsung Omniára emlékeztet. A telefon előlapján egy igen nagy átmérőjű, teljesen érintésérzékeny TFT LCD-kijelző látható, melyen a képek 90 fokban elforgathatók, így az akár komplett weboldalak megtekintésére is alkalmas. A frissen megjelent fotók alapján egyértelmű, hogy egy valóban elegáns, minőségi anyagokból összeállított, igényes telefonról van szó. A kijelző körül végighúzódó némileg krómhatása csík újfent az iPohne 3G-t idézi.

A Lenovo első Google Android operációs rendszerrel szerelt terméke mindenképpen egyedi kezelőfelületet fog eredményezni. A hátlapba épített 5 megapixeles kamerát a hírek szerint autófókusszal is ellátták, így akár közelről is lehet minőségi fotókat készíteni. A videófelvételre alkalmas optikához LED segédfény is társul. A microSD-kártyával bővíthető memória mellett a telefon egyelőre az angol és a kínai billentyűzetkiosztást támogatja egy érintésérzékeny, virtuális klaviatúra segítségével.

A Bluetooth 2.0-val, wifi-vel és HSDPA-vel szerelt készülék képességei között kiemelt szerepet kap a mobilinternet, köszönhetően a beépített RSS hírolvasónak, a fejlett böngészőnek és email-kliensnek. A Lenovo OPhone hivatalosa debütálása és kereskedelmi ára egyelőre nem ismert.