Dupla kijelzős laptopszörnyet hoz ki a Lenovo

Vágólapra másolva!
A világ első két kijelzővel felszerelt notebookját jövőre hozza ki a Lenovo. A hordozható erőművet elsősorban grafikusoknak szánják.
Vágólapra másolva!

A Lenovo W700ds, vagyis double screen lesz a világ első, dupla kijelzővel ellátott noteszgépe, amelyet jövő év elején dob piacra a gyártó a Computerworld szerint. A gépet eredetileg csak januárban a CES szakvásáron tervezték bemutatni, de egy túl korán kiélesített weblap miatt kiszivárogtak az információk a laptop-szörnyről.

A gépnek egy 17 hüvelykes és egy oldalt kihúzható, 10 hüvelykes kijelzője is van, a gyártó magyarázata szerint azért, mert a legtöbb felhasználó megszokta, hogy az asztali gépét is két monitorral használja. Az oldalsó panelt 30 fokos szögben be is lehet hajtani, mint egy visszapillantó tükröt.

A modellt elsősorban a képszerkesztők és grafikusok igényeihet optimalizálták: a fő képernyő minden más notebook-kijelzőnél fényesebb és jobb color-gamut értékkel bír (az Adobe színskálájának 72%-át adja vissza pontosan). A gépeben egy digitalizáló tábla is van, amellyel pontos rajzokat lehet készíteni.

A W700ds teljesítménye sem lebecsülendő: a gépekben Intel Core 2-es processzorok és Nvidia Quadro grafikus magok lesznek, 128 maggal. A gépekbe 8 gigabájt DDR3 memóriát és a kombinált SSD- és hagyományos HDD-meghajtók maximum 960 gigabájtnyi tárhelyet kínálnak. A gép hűtése mindezek dacára a gyártó szerint nem melegszik jelentősen, mivel dupla ventillátor- és hőelvezető-rendszere van. (Hogy ezek milyen hangosak, az majd csak az első tesztek után derül ki.)

A 17 hüvelykes gép a bele zsúfolt hardvernek köszönhetően igen tekintélyes, 5,3 centiméteres vastagsággal bír, és a súlya is majdnem 5 kiló, vagyis kétszer olyan nehéz, mint egy átlagos notebook. A modellt 3600 dolláros, vagyis körülbelül 680 ezer forintos áron lehet majd megvásárolni.