Új funkciókkal bővül a Live.com és a Messenger

Vágólapra másolva!
A Microsoft továbbfejleszti a Live.com-ot, így az üzenőprogram rugalmasabb lesz, és hamarosan azt is látjuk majd, hogy mit csinálnak az ismerőseink az interneten. A szoftvercég a webes szolgáltatásait is bővíti.
Vágólapra másolva!

A Microsoft bejelentése szerint a közeljövőben alaposan megújul a Windows Live, a cég webkettes szolgáltatásait összefogó portál és a hozzá kapcsolódó Messenger. A leglátványosabb újítás az lesz, hogy a szájt és a hozzá kapcsolódó üzenetküldő szoftver segítségével nem csak azt láthatjuk majd, hogy ismerőseink elérhetők-e csevegésre, hanem azt is, hogy éppen mit művelnek az interneten.

Részletesen követhetjük az ismerősöket

A Live.com eddig csak a portálon belüli ismerősök ténykedéséről adott információt, így például egymás új blogbejegyzéseiről, feltöltéseiről tudósította a felhasználókat. A Microsoft most megnyitja a szolgáltatást más cégek felé is: első körben 50 népszerű webkettes szájt értesítőit lehet bekötni a szájtra, amelyek a Messenger ablakában is megjelennek majd.

A Microsoft többek között a Flickr fotómegosztó, az Amazon.com webáruház és a WordPress blogszolgáltató üzemeltetőivel állapodott meg az együttműküdésről, így ezekről az oldalakról érkeznek állapotjelzések, értesítők a Live.com-ra. A felhasználók a kibővített profilok segítségével az eddiginél részletesebben nyomon követhetik a számukra fontos ismerősök online ténykedését, hiszen aki messengerezik, nem biztos, hogy blogot is a Microsoft oldalán ír. A modell nem új, Facebook.com közösségi oldalon ez már régóta így megy, viszont oda bárki írhat külső tartalmakat becsatornázó alkalmazásokat, ami a Microsoft oldalán egyelőre korlátozva van.

Rugalmasabb is lesz a Messenger

A nyitás mellett több más újdonsággal is szolgál majd a Live.com. A Messengerben nem csak több információ lesz, hanem drag-and-drop módszerrel bele lehet majd dobni a megosztani kívánt fájlokat, jobban személyre szabható lesz, és egyszerre húszan cseveghetnek majd egymással egy ablakban.

Megújul a profil oldal (a Spaces), ami egy külső fejlesztőkre is kiterjedő "what's new" feed-et kap. A SkyDrive weben keresztül elérhető ingyenes 5 GB-os tárhelyét 25 GB-osra bővítik, ami az ígéretek szerint mélyebben integrálódni fog a többi Live alkalmazásba is. A Hotmail hatékonyabb spam-szűrőt kap, növelik a tárhelyét, s fejlesztik a naptár funkcióját is. A Live Groups segítségével megosztott naptárakat, tárhelyeket és e-mail címeket lehet majd létrehozni, hasonlóan a Google webes alkalmazásaihoz.