Stefanovics Angéla - Köszönjük Emese!

Vágólapra másolva!
Kezdhetnénk persze azzal  is, hogy köszönjük Emese, de aki kicsit is többet tud Stefanovics Angéláról, tudja, hogy nem a kultusz-bankreklámmal indult el a fiatal színésznő sikerszériája. Talán többen emlékeznek még az [email protected] című, 1999-es magyar kisjátékfilmre - amely egyébként elnyerte a filmszemle Legjobb kisjátékfilm díját, vagy a Pesti mese cím alatt futó Óz, a nagy varázsló klasszikusra, ezekben szereplőként és forgatókönyvíróként is jelen volt Angéla, aki napjainkban a Comedy Central magyar sketch show-jának egyik meghatározó szereplője. Arra voltunk kíváncsiak, hogy egy olyan színésznő, akit a netes világ ismer és elismer (több alakítása közkincsként van jelen a videómegosztó oldalakon), hogyan viszonyul a világhálóhoz, és mennyire segíti munkájában a modern technika.
Vágólapra másolva!

Szerepeltél már filmben, reklámban, kabaréban, de a háttérmunkákban is gyakran részt veszel. Egészen pontosan hogyan írnád le a foglalkozásodat?
Színész vagyok. Erről van diplomám. Egyébként, pedig kreatív ember vagyok, aki szereti magát kipróbálni mindenféle alkotói műfajban.

A Comedy Central saját gyártású, Végh Zsolt rendezte sketch show-ban látni téged mostanában. Mi az, amiért elvállalsz egy szerepet? Mi jelent számodra kihívást?
Zsolttal nagyon régóta dolgozunk együtt, miatta vállaltam el. Tudtam, hogy az adott körülményekből a lehető legjobbat fogja kihozni. Szívós, kitartó és nem utolsósorban tehetséges. Litkay Gergőt pedig egy hozzánk hasonló humorú embernek ismertem meg, szóval minden körülmény adott volt ahhoz, hogy ezt a munkát érdekes kihívásnak találjam.

Sokféle szerepben láthattunk eddig, bármivé át tudsz változni? Szerinted, ebben van a színészet lényege?
Nem tudom. Ha a kezembe veszek egy szerepet, először mindig a figura lényegét keresem, és ha sikerül megtalálnom, az életre kel.

Számtalan karaktered szinte önálló online kultuszként maradt fenn. Mit gondolsz, a világháló segített abban, hogy az emberekhez eljusson a művészeted?
Persze, és ez szerintem egy nagyon hasznos dolog. De annak, aki ebből akar meggazdagodni, nehéz dolga van. Persze rengeteg silány dolog is van a neten.

Számos színésznek, művésznek, alkotónak van saját weboldala. Mi a véleményed, ma már kötelező fent lenni a weben?
Nekem nincs saját oldalam. Legalábbis nem tudok róla, de ettől még lehet akár kötelező is.

Mennyire vagy Te magad rendszeres internet-felhasználó? Használod napi szinten, magánemberként a világhálót?
Az internet nagyon hasznos dolog, de bevallom, nem vagyok egy gyakorlott szörföző. Ha valamire szükségem van, megkeresem rajta, és ennyi bőven elég. A munkámat viszont tényleg sokban megkönnyít, például most mi is ezen keresztül tudunk beszélni egymással.

Mennyire vagy a technika ördöge? Laptoppal és mobilinternettel rohangálsz, vagy nem szereted ezeket a dolgokat?
Laptopot és mobilinternetet is használok, de egyáltalán nem mondanám magam a technika ördögének. Amire szükségem van, megtanulom.

A sok munka között melyik a te kedvenc műfajod? Mik azok a feladatok, amelyeket szívesen vállalsz?
Nincs kedvenc műfajom. Szeretek jót és jól dolgozni, ez a legfőbb szempontom. Sajnos ez nem mindig jön össze. Szívesen játszom alternatív előadásokban. Szeretem a csapatszellemet, az újfajta megfogalmazásokat, megközelítéseket. A művészkedéstől viszont irtózom.