Vágólapra másolva!
Az MSI bejelentette a nagy sikerű Wind netbook szériájának újabb képviselőjét, amely az U120 nevet kapta.
Vágólapra másolva!

A hazánkban is árult U100-astól a készülék jelentősebben külsőleg változott: az új modell esztétikusabb kasztnit kapott. Csupán egy jelentős hardveres eltérés figyelhető meg, az új a készülék már 3.5G-s hálózati vezérlővel is fel lett szerelve. Ezen kívül az alaplapi chipset az új modellben az Intel 945 GSE-re változott, leváltva az eddig használt 945 GME-t. A harmadik változás a képernyőt érinti, ugyanis az újonnan alkalmazott panel élesebb képet ad, és élénkebb színeket képes megjeleníteni.

Az U120-ban továbbra is egy 1,6 gigahertzen ketyegő Intel Atom processzor került, 1 gigabájt DDR2 memóriával megspékelve. A kijelző 10 colos, 1024×600 pixeles felbontással bír és az Intel 950-es szériájú videochipje működteti.

Forrás: [origo]
Elsősorban külsőleg változott

A hálózati kommunikáció megvalósításáról opcionálisan wifi, 3.5G, HSDPA és Bluetooth gondoskodhat, de mindegyik készülékben feltétlenül helyet kapott 3 darab USB 2.0 csatlakozó. Ezen kívül természetesen képes SD/MMC/MS/XD-kártyákat olvasni, található rajta VGA-kimenet, illetve egy hang ki- és bemenet is. A webkamera opcionálisan 1,3 vagy 2 megapixeles, az alapértelmezett Windows XP operációs rendszer alatt pedig képes arcfelismeréssel is beléptetni a felhasználót a fiókjába.

A készülék Magyarországon is elérhető lesz - nagyjából 110 ezer forintos áron.

(PC World)