Hangfelismerős Google-kereső készült az iPhone-hoz

Vágólapra másolva!
Hangutasításokkal lehet webkeresést indítani az iPhone-ról a Google új szoftverével,  akár a tartózkodási hely alapján is.
Vágólapra másolva!

A Google egy új keresőalkalmazást készített az iPhone-ra az amerikai felhasználóknak, amely beszéddel vezérelhető - írja a CrunchGear. A szoftver elindítása után a mikrofonba kell mondani a keresőszavakat, amelyeket nem a készülék értelmez, hanem program az interneten keresztül feltölt a Google szervereire. A keresési találatok pár másodpercen belül megjelennek a képernyőn.

A szoftver az elindítása után érzékeli, hogy mikor emeli a füléhez a felhasználó a telefont, hogy belebeszéljen, és a beépített GPS segítségével helyi keresésekhez is használható. Így például meg lehet kérdezni tőle, hogy hol van a legközelebbi kávézó, ilyenkor a készülék a felhasználó tartózkodási helyét is elküldi a kereséssel együtt - csakúgy, mintha a Google Mapsen keresnénk.

A Google hangos keresési szolgáltatása nem új: az Egyesült Államokban a webkeresőt már jó ideje fel is lehet hívni telefonon. A fejlesztők ugyanezt a technológiát ültették most át az iPhone-ra: a keresőszavakat a hanghívásos változatnál is egy szoftver értelmezi. Az iPhone-szoftver előnye, hogy a helyi kereséshez szükséges GPS-koordinátákat is el tudja küldeni, és a névjegyzékben is lehet keresni vele.