Bugyiért hackeltek az egyetemisták

Vágólapra másolva!
Hackerversenyt rendeztek az amerikai egyetemek a Victoria's Secret szavazós játékából. Az eredeti versenykiírás csupán arról szólt, mely egyetem kerül be először a divatcég Pink kollekciójába - adta hírül a Daily Pennsylvanian.
Vágólapra másolva!

Először a Drexel Egyetem egyik hallgatója vette észre, hogy az igazán fontos téttel bíró szavazást tulajdonképpen semmi sem védi az automata voksoktól. Tim Plunkett és társa egy okosan összerakott program segítségével, amely másodpercenként ezerötszáz szavazatott tudott leadni, az első helyre tornázták egyetemüket. Az 5,2 millió szavazat megszerzéséhez csak a fél óra alatt összerakott program, harminc számítógép és pár óra kellett.

A Drexel megugrása a többi nagy egyetemnek is feltűnt, ekkor alakult át baráti vetélkedéssé a Victoria's Secret versenye. A divatcég egy idő után felfigyelt az elszaporodó szavazatokra és letiltotta az első öt műszaki egyetemet.

Bárkire szívesen szavaztak

A Massachusetts Műszaki Egyetem diájkainak még ez sem vette el a kedvét. "Ha magunkra nem szavazhatunk, majd szavazunk valaki másra." - magyarázta a Daily Pennsylvaniannak a csapat hozzáállását az egyik hallgató. A letiltás után MIT-sek módosítottak a programjukon, ami onnantól véletlenszerűen kiválasztott egyetemekre adott le szavazatokat. Az akció nyertesei közé tartozott például a pünkösdista egyház lelkészeit képző Zion Bible School is.

A mókának az vetett véget, hogy a Victoria's Secret napi egyre korlátozta a felhasználók által leadható szavazatok számát. A hackerek szerint még most is meg lehetne kerülni a védelmet, de a vicc újdonsága elmúlt.

Rossz szavazás mindenhol van

Nem kell az Egyesült Államokba menni ahhoz, hogy átvert szavazással találkozzon az ember. Legutoljára a Megyeri híd nevéről tartott kérdőívet szállták meg a vicces kedvű netezők. A versenybe később Stephen Colbert amerikai humorista is beszállt, aki műsorában buzdította a nézőket, hogy a rá leadott párezer szavazathoz tegyék hozzá a saját voksaikat.