A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Agytekervényeit is megmozgatja a jó reflexeket igénylő lövöldözés mellett az Iron Grip: Warlord című steampunk-játék. Rajta kívül ajánlunk még ingyenszoftvert, amellyel filmjeit alakíthatja át DVD-formátumúra, de talál még a listán Gmail-es leveleket lementő programot, feltuningolt OpenOffice-t, eszköztárat az [origo] kényelmes használatához, és egy gusztusos kezelőfelületű hangszerkesztő alkalmazást is letölthető változatban.
Vágólapra másolva!

IRON GRIP: WARLORD

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése

Gondolkodós fps - hétköznapi nyelven talán így lehetne a legjobban definiálni az Isotx egyedi játékának stílusát. Az Iron Grip: Warlord-ban ugyanis a saját nézetű lövöldözős játékokból ismert akcióelemek a valós idejű stratégiák elemeivel vegyülnek. A játék egy Theia nevű igen egyedi, steampunk stílusú világban játszódik, amelyben a napóleoni éra elemei keveredik az 1940-es évek technikai színvonalával. Próbánk során kiderült, eleve a gyilok sem túl egyszerű a játékban, mivel az alapfegyver újratöltése bizony hasonlít egy valódi puskáéhoz, azaz roppant lassan megy végbe, közben természetesen az ellenfelek nem várnak. Ráadásul nem csupán lövöldözni kell, egy térképes felületen a támadási stratégia kialakítása is a játékos feladata. Közepesen magas gépigényű, online más emberek által irányított karakterek ellen is űzhető, véres játék, gyerekeknek nem ajánljuk!

GO OPENOFFICE

Forrás: [origo]

Az ingyenes Go OpenOffice letöltése, magyar nyelvi csomag a szoftverhez

Ez az alkalmazáscsomag az ismert OpenOffice 3.0-s kiadásán alapul: az alternatív verziót fejlesztő csapat az eredeti, nyílt forráskódú alapokat átdolgozta, finomította, így hatékonyabb működést és néhány új funkciót is kínál. Egyebek mellett a Go-oo a Microsoft Works fájlokat is meg tudja nyitni, elboldogul az Excelben készült VBA-makrókkal, és Visio dokumentumok beágyazását is lehetővé teszi a dokumentumokba. Az angol nyelven elérhető alkalmazáshoz utólag telepíthető magyar nyelvi csomag is letölthető ingyenesen.

[ORIGO] ESZKÖZTÁR:FIREFOXHOZ ÉS INTERNET EXPLORERHEZ

Forrás: [origo]

Az eszköztár letöltése: Firefoxhoz, IE-hez

Csupán negyven kilobájt a két legnépszerűbb webböngészőhöz egyaránt letölthető [origo] eszköztár, mellyel portálunk számos szolgáltatást közvetlenül, kényelmesen érheti el. Egy kattintással válogathat a Videára feltöltött klipek közül, elérheti az aktuális, vagy épp a holnapi időjárást, beléphet a Freemailre, megnézheti a friss híreket, betöltheti a 197 térképét, esetleg tartalmainkban, vagy a weben kereshet.

GMAIL BACKUP

Forrás: [origo]
Az ingyenes szoftver letöltése

Bár nem a Google cég hivatalos terméke, csupán egy szorgos fejlesztőcsapat munkája, nagyon hasznos kis segédprogram a Gmail Backup, amellyel a Google ingyenes levelezőszolgáltatására regisztrált elektronikus postafiók tartalmát lehet a merevlemezre menteni igen egyszerűen. A fenti képen látható mezők kitöltésén, illetve a célmappa, valamint kezdő, és végdátum megadása mellett a program használatakor arra is figyelni kell, hogy indítását megelőzően a Gmail webes felületén aktiválni kell az IMAP protokollon való hozzáférést is.

WAVEPAD AUDIO EDITING SOFTWARE

Forrás: [origo]
A teljes verziójú szoftver letöltése

Egy barátságos kezelőfelülettel rendelkező hangszerkesztő alkalmazás, amely egyebek mellett a wav és mp3 állományokkal is elboldogul. Intelligens telepítője a felhasználó választásának megfelelően képes letöltenie hozzá egy CD-grabber, illetve egy hangfelvevő és egy konvertáló programot is. Gyakorlatilag minden olyan szerkesztési művelet elvégzésére alkalmas, amire egy átlagos otthoni felhasználónak szüksége lehet, emellett effekteket (pl. visszhang, reverb stb.) is tartalmaz, ráadásul a végterméket tucatnyi különböző formátumba lehet elmenteni vele.

DVD FLICK

Forrás: [origo]

Az ingyenes szoftver letöltése (12MB)

Az ingyenes DVD Flickkel bárki egyszerűen készíthet saját DVD-t saját felvételeiből akár tetszetős menürendszerrel is. A program további előnye, hogy negyvenöt különböző videofájl-formátumot is támogat így például a DiVX-ben lévő filmeket is át lehet alakíttatni vele egy hagyományos asztali DVD-lejátszó által is emészthető MPEG2 formátumúra - persze egy teljes estés mozifilm esetén ez viszonylag időigényes művelet. A lemez tartalmának összeállítása után a programmal ki is lehet égettetni a művet optikai lemezre, s a célmédium típusának (CD, egy-, vagy kétrétegű DVD) megfelelően automatikusan beállítja a minőséget is.