Korán-idézetek miatt hívták vissza a játékot

Vágólapra másolva!
Nemrég mutattuk be a LittleBigPlanet című videojátékot, a formabontó playstationös programot azonban kiadója visszahívni kényszerült a boltok polcairól, mivel az egyik háttérzenéjének szövegében a muszlimokat sértő frázisok találhatók.
Vágólapra másolva!

A BBC beszámolója szerint világszerte visszahívni kényszerült a boltokból a Sony cég a PlayStation 3-ra kiadott LittleBigPlanet című játékot, miután egy internetes fórumon publikált bejegyzés nyomán kiderült, hogy a játékban elhangzó egyik zeneszám részleteket tartalmaz a Koránból. Az iszlám szentírás szövegének vegyítése a zenével a muszlim vallásúak számára sértő, ezért a vállalat visszahívta a terméket.

A Sony a történtekért a játék honlapján nyilvánosan elnézést kért, és közölte, a sikervárományos játékból új verziót adnak majd ki, amely nem tartalmazza a kérdéses zeneszámot, ez várhatóan novemberben kerülhet majd a boltok polcaira. A társaság mintegy másfél éve az anglikán egyháztól kért bocsánatot, miután a Resistance: Fall of Man című játékban a manchesteri katedrális virtuális másában kellett öldökölni - bár emiatt a szoftvert nem hívták vissza.


Videó a játékból

A LittleBigPlanet ezzel szemben teljesen erőszakmentes program, amelyben a játékosok akár saját pályákat is megépíthetnek, gyakorlatilag egy virtuális bábjátéknak tekinthető. Korábbi bemutatónkat ezen a linken lehet elolvasni a programról.