3D-ben fotóz a kétszemű digikamera

Vágólapra másolva!
A tervek szerint már jövőre megvásárolható lesz a Fujifilm egyszerűen használható, dupla lencsével szerelt digitális fényképezőgépe, amellyel bárki egyszerűen készíthet térhatású felvételeket. A fotókat a hátoldali LCD-n, vagy a gyártó saját digitális képkeretén lehet majd visszanézni 3D-ben.
Vágólapra másolva!

A Fujifilm FinePix Real 3D System elnevezésű technológia megalkotásához a gyártó egy olyan megoldást dolgozott ki, amellyel irányítani lehet a képernyő által kibocsátott fényt, így a képernyőt néző személy jobb és bal szemének más-más kép továbbítható, a térhatás érzetét keltve. A Tech-on technológiai magazin beszámolója szerint ráadásul például a 3D-s IMAX-mozival ellentétben a Fujifilm fejlesztésének használatához semmilyen speciális szemüveg alkalmazására sem.

A fotók rögzítését egy kompakt méretű digitális fényképezőgéppel is meg lehet oldani, a most bemutatott prototípus is ebbe a kategóriába tartozik, érdekessége viszont, hogy nem egy, hanem két optikával bír. A gyártó közlése szerint a 3D-s képeket közvetlenül a kamera hátoldalán lévő, 2,8 colos képátlójú LCD-n is térhatású változatban lehet majd visszanézni. Emellett a gyártó egy nagyobb, 8,4 colos képernyővel szerelt digitális képkeretet is árusítani fog erre a célra, és egy 3D-s nyomtatási megoldást is kidolgozott a technológiához. Az első, ezt használó termékek várhatóan már 2009-ben a boltokba kerülhetnek a Tech-on beszámolója szerint.