Okostelefonok email-függőknek

Vágólapra másolva!
Az üzletemberek és az email-függők figyelmébe ajánljuk az alábbi telefonokat. A választék igen gazdag, és olyasmik, hogy HSDPA, GPS vagy 3 megapixeles kamera már alap.
Vágólapra másolva!

Sony Ericsson Xperia X1

A Sony Ericsson aktuális csúcsmodellje hosszas várakozás után érkezett meg. A Windows Mobile 6.1-el felszerelt készülék a weben elérhető videók alapján villámgyorsan teszi a dolgát, főleg, hogy kihúzzuk a QWERTY-klaviatúrát, és a TFT LCD-kijelző elfordul 90 fokot. Az X1 rendelkezik a mezőnyben a legnagyobb felbontású kijelzővel, amely 800x480 képpontot képes megjeleníteni, így elforgatva tökéletesen alkalmas komplett weboldalak megtekintésére. A Sony Ericsson terméke a mezőnyben az MDA IV-gyel együtt, már a leggyorsabb, 7,2 Mbit/sec-es HSDPA-t is támogatja, és persze a wifi-hálózatokon is otthon van. A Bluetooth 2.0 és a miniUSB 2.0 szabványok támogatása mellett kamerája 3 megapixeles, és tartalmaz GPS-vevőt is. Az 1500 mAh-s akkumulátor előre láthatólag 4-5 nap működést tesz lehetővé. Az X1 egyelőre nem kapható itthon, de egy hónapon belül elvileg a boltokban van.

Forrás: [origo]
Az X1 rendelkezik a mezőnyben a legnagyobb felbontású kijelzővel

Nokia E71

A Nokia E61i közvetlen leszármazottja még kompaktabbra sikerült, mint elődje, illetve már szürkésfekete és ezüst színben is kapható. A legújabb Symbian operációs rendszert (OS 9.2) tartalmazó okostelefon mindössze 10 milliméter vastag - ezzel egyedülálló a mezőnyben, és a 130 grammos súly sem túl sok. A viszonylag nagyméretű kijelző csak 240x320 képpontot tud megjeleníteni. A hátlapba épített 3 megapixeles kamera az egyik legnagyobb felbontású optika a QWERTY-telefonok táborában, ellenben a 110 MB beépített memória nem számít kiemelkedőnek mindenesetre, microSD-kártyával 8GB-ig lehet bővíteni. A sajnos továbbra is csak a 3,6 Mbit/sec-es HSDPA-t tartalmazó telefon támogatja a wifi és a Bluetooth 2.0 szabványokat. A telefonban GPS-vevő és FM rádió is van. Az 1500 mAh-s akkumulátor 4-5 napig bírja. A már itthon is kapható készülék ára 90-100 ezer forint körül mozog.

Forrás: [origo]
10 milliméter vastag - ezzel egyedülálló a mezőnyben

Samsung i640

Az idén februárban bemutatott telefon meglepően olcsón elérhető a kártyafüggetlen mobiltelefonokat forgalmazó boltokban. A QWERTY-telefonok között a legolcsóbb, akár már 40 ezer forintért elvihető Samsung-okostelefon nem túl hosszú, de vastag (18 mm) és nehéz is (150 gramm). A típus a régi Windows Mobile 6.0-t hordozza magában - ma már kissé elavult ez az operációs rendszer. Az i640 kijelzője teljesen átlagos, felbontása 320x240, a megjeleníthető színek száma csak 65 ezer. A csúsztatható mechanikával elérhető klaviatúra gombjai igen parányiak, meg kell szokni. A 3,6 Mbit/sec-es HSDPA-val felszerelt telefon támogatja a Bluetooth-eszközöket és USB-porttal is rendelkezik - a wifi-támogatás ellenben kimaradt a készülékből. A hátlapon a szokásos 2 megapixeles kamera található. A mindössze 64 MB RAM-ot microSD kártyával tudjuk bővíteni. Az 1000 mAh-s akkumulátor a legkisebb a mezőnyben, 2-3 nap használat után kell újratölteni.

Forrás: [origo]
A QWERTY-telefonok között a legolcsóbb

T-Mobile MDA Compact IV

A HTC Touch Diamond QWERTY-billentyűzetes verziója egyelőre nem kapható a T-Mobile-nál, de a régi MDA III után nem nehéz megjósolni, hogy hamarosan kapható lesz az ezúttal feketébe öltöző készülék. A csodálatos és egyben tűéles kijelző már VGA-felbontású, tehát 640x480 képponton keresztül élvezhetjük az akár 90 fokkal is elforgatható megjelenítő magas szintű minőségét. A Windows Mobile 6.1 operációs rendszert alkalmazó eszköz a legújabb, kézzel vezérelhető új kezelőfelülettel rendelkezik, amely bár kissé lassú, de igen látványos megoldás. A 7,2 Mbit/sec-es HSDPA mellett a telefon támogatja a b/g wifi-szabványokat is. A készülék hátlapjában egy 3 megapixeles optikát találunk, amellyel minőségi fotókat lehet készíteni. A Bluetooth, a miniUSB és a beépített GPS mellett az előre telepített médialejátszó és dokumentumszerkesztő szoftverek is megtalálhatók az MDA IV tárházában. Az MDA IV-nek egyetlen gyenge pontja az akkumulátora, amely hajlamos 2-3 nap aktív használat után lemerülni.

Forrás: [origo]
A legújabb, kézzel vezérelhető új kezelőfelülettel rendelkezik

BlackBerry 9000

A kanadai RIM sikerkészüléke Magyarországon is kapható, sőt maga a push e-mail, tehát az azonnal megérkező elektronikus levek is működnek mindhárom magyar mobiloperátornál. A lekerekített élekkel rendelkező 9000-es modell elsőre egy fekete szappantartóra emlékeztet, ennek ellenére tudásához képest vékony készülékről van szó - mindössze 14 mm. Az igen nagy felbontású, 480x320 képpontos TFT LCD-kijelző elegendő arra, hogy egy oszlopba rendezett weboldalakat tekintsünk meg rajta. A telefonban 3,6 Mbit/sec-es HSDPA és vezetélknélküli LAN-hozzáférés is található (wifi a/b/g ). A hátlapba épített 2 megapixeles kamera a szokásos 1600x1200 képpontot tudja rögzíteni. A készülék támogatja a Bluetooth 2.0-t, van benne beépített GPS és még DivX-lejátszó is. Az 1500 mAh-ás akkumulátor akár 5 nap működést is lehetővé tesz. A készülék hazai ára 90 ezer forint körül mozog.

Forrás: [origo]
A TFT LCD-kijelző elegendő arra, hogy egy oszlopba rendezett weboldalakat tekintsünk meg rajta