Plazmatévé beépített Koránnal

Vágólapra másolva!
Az LG meghökkentő funkciót épített a közel-keleti piacra szánt új plazmatévéibe: a 42 és 50 colos televíziókba a teljes Koránt beépítették - a vállalat a Ramadán alatt kiemelkedő eladásokra számít a funkciónak köszönhetően.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai gyártó egy 106 és egy 127 centiméteres képátlójú plazmatévéjének rendszerszoftverébe az iszlám szentírás teljes 114 fejezetét integrálták, melyeket a képernyőn megjelenítve, a teletexthez hasonló módon lehet olvasni. A lapozás a távirányítóval történhet, emellett tíz könyvjelzőt is elhelyezhetnek a tulajdonosok a szövegben - írja az International Herald Tribune.

Az LG közlése szerint azt követően döntöttek a nem meglepő új funkció bevezetésén, hogy egy felmérésből kiderült, a muszlim világban sokan napi szinten olvassák vagy hallgatják a Korán szövegét a rádión keresztül, egyesek utóbbi célra házimozi rendszerüket használják. A vállalat az idén szeptemberben kezdődött Ramadán hónap alatt arra számít, hogy a beépített szentírásnak köszönhetően jól fogy majd a két új plazmatévét, melyeket 230-360 ezer forintnak megfelelő összegért lehet megvenni Dubajban. Ennek harminc napja alatt pirkadattól napnyugtáig a muszlimok nem ehetnek, nem ihatnak és nem élhetnek házaséletet.