Heteken belül debütálhat a Google-mobil

Vágólapra másolva!
A Reuters értesülései szerint a német T-Mobile heteken belül megkezdi a Google cég saját fejlesztésű, Android nevű új mobiltelefonos szoftverét futtató készülék forgalmazását, amelyet az iPhone és más okostelefonok riválisául szánnak.
Vágólapra másolva!

A hírügynökség a két céghez közel álló forrásokból szerzett információi szerint az új készülék bejelentésére szeptemberben sort kerítenek majd - valószínűleg 23-án. A pletykák szerint New Yorkban fogják bemutatni az Android-mobilt. Hivatalosan eddig egyik társaság sem kommentálta a hírt.

Mindez egybevág a New York Times korábbi, szintén nem megerősített értesüléseivel. Az amerikai lap augusztus közepén arról számolt be, hogy az első Androidot futtató okostelefont a High Tech Computer (HTC) nevű társaság gyártja majd. Az Androidguys.com blog szerzői egy tervrajzot is megkaparintottak a Dream márkajelzésű készülékről, és specifikációiról is értesültek - noha ezek még szintén nem biztosak.

Forrás: [origo]
Ilyen lesz az első Android-mobil? Nemsokára kiderülhet

Ha a pletykák igaznak bizonyulnak, a közel 160 grammos kütyü lelkét egy erősnek mondható, 528 megahertzen működő Qualcomm 7201-es processzor képezi majd, bár memóriája csupán 64 megabájtos lesz, ezen felül egy 1 gigabájtos MicroSD-memóriakártya jár majd hozzá, a rendszerszoftverek pedig egy 128 megabájtos ROM-ban tárolódnak majd. A hagyományos iránygombok helyett az első Android-készüléken a régebbi laptopokon alkalmazotthoz hasonló megoldással, trackballal lehet majd mozgatni a kurzort a jókora, 3,17 collos átlójú, 480x320 pixel felbontású képernyőn.