Hatalmas siker az olcsó Xbox 360

Vágólapra másolva!
Bevált az árcsökkentés a Microsoftnak. Miután a cég jelentősen csökkentette az Xbox 360 konzolok árait, komolyan növekedtek az eladásaik.
Vágólapra másolva!

A Microsoft adatai szerint a konzol egyes típusaiból hatszor annyit adtak el szeptembet ötödike és hetedike között, mint a megelőző hétvégén. Összesítésben sem rosszak a számok, egyes kereskedőknél megduplázódott a forgalom a hírek hatására.

A hírt elsőként feldolgozó Kotaku játékblog szerint érdemes ezeket az adatokat kis fenntartással kezelni, hiszen a számok a Microsoft sajtóanyagából származnak. Ám abban így is biztosak lehetünk, hogy a cég számítása bevált, a leárazás pedig sikernek számít.

Játékipari pletykák szerint a Microsoft a külön megvehető 120 gigabájtos Xbox merevlemezzel folytatná az akciót. A Joystick játékosblog szerint az eddig 179 dollárba kerülő hasznos kiegészítő árát a 149 dollárra akarják mérsékelni. A belépő kategóriás Xbox Arcade változaton kívül mindegyik alapgép tartalmaz merevlemezt, ám 120 gigabájtos csupán az Elite verzióhoz jár.

A Microsoft szeptember ötödikével csökkentette a konzolok árait. A belépő kategóriás, merevlemez nélküli Arcade változat árát 199 dollárra, a Pro változatét 299 dollárra, a legkomolyabb Elite verzió árát pedig 399 dollárra csökkentette a gyártó. A helyzet iróniája, hogy a Microsoft már korábban sem volt képes nyereséggel eladni az alapgépeket, bevételhez csupán a játékokból és a fejlesztői jogok licenceléséből juthat. A mostani konzolháború eddigi nyertese a Nintendo, amely már alapgépei után is profitot zsebel be.