A HTC is az iPhone nyomában

Vágólapra másolva!
Az Apple iPhone sikerét gyakorlatilag minden egyes gyártó megpróbálja meglovagolni. A HTC ezúttal egy teljes érintőképernyős változatot mutatott be, amely némileg a Dimaondra is hasonlít.
Vágólapra másolva!

A HTC mérnökei egy pillanatra sem állnak meg - minden hétre van valami újdonságuk. (A nyár végén a piac egyik legnagyobb slágerterméke a Touch Diamond, illetve annak teljes QWERTY-billentyűzetes változata volt, és a Rose névre keresztelt verzió is hamarosan bemutatásra kerül.)

A HTC Touch HD egy egybefüggő, érintésérzékeny TFT LCD-kijelzőn keresztül lép kapcsolatba a világgal. Ha az UMPC-ket nem számítjuk ide, ebben a kategóriában hasonló felbontású készüléket nem találni. Önmagában is igen meggyőző egy ilyen méretű képernyő, és ne feledjük, hogy viszonylag kis helyre lett összesűrítve ennyi képpont, ami tűéles képet eredményez.

Úgy ígérik, hogy a Touch Flo 3D-vel felszerelt telefon pusztán az ujjakkal kezelhető, hasonlóan versenytársához, az iPhone 3G-hez. A telefon nem nevezhető nagydarabnak. A méretei: 115 x 63 x 12 milliméter, és a ezekből a paraméterekből különösen az utóbbi érdekes - a telefon tényleg elég vékony. Ehhez képest sikerült mindent belepakolni a HTC-nek. Van benne 7,2 Mbit/sec-es HSDPA, 3G, wifi, GPS és természetesen a Windows 6.1-es operációs rendszer teljesít szolgálatot. Az 528 MHz-es Qualcomm processzor mellé 512 MB ROM és 256 MB RAM kapcsolódik. Ez a hardveres felhozatal már bőven elegendő ahhoz, hogy egy iGO 2008-at elfuttasson a masina.

Az 1350 mAh-s akkumulátorral szerelt készülék leginkább feketében lesz elérhető, a memóriája microSD-kártyával bővíteni, és természetesen 3,5 milliméteres jack fülhallgatóval is kompatibilis lesz. Az ára és a pontos megjelenés egyelőre nem ismert.