A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Friss játékoslistával, és minden korábbinál pazarabb grafikával csábít letöltésre a FIFA 2009 demója, a hét legérdekesebb letöltése. Válogatásunkban megtalálhatja még a hamar a gyerekek kedvencévé váló békás játékot és kotrószimulátort, de letöltheti a legújabb iTunest, a hasznos újításokat kínáló Winzip 12-t, vagy egy, a rég elfeledett sorozatszámokat a winchesterről elővadászni képes ingyenprogramot is.
Vágólapra másolva!

FIFA 09

Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése

Közeleg az év vége, menetrendszerűen megjelent az Electronic Arts kisebb néptömegek által játszott fociszimulátora, a FIFA aktuális, 2009-es verziója. A legújabb kiadásban a grafikát még tökéletesebbé tették, a játékban irányítható sztárfocisták bőrének árnyalata, vagy az izommozgás is kivehetővé vált. A teljes játékban 500 csapat és 30 liga pontos megjelenítése található jelvényekkel és felszereléssel együtt. Ehhez képest a Szoftverbázisról letölthető közel 800 megabájtos demóban hat csapat áll a rendelkezésünkre (Marseille, Schalke, Real Madrid, Chelsea, AC Milan, Toronto FC), és háromféle játékmód közül lehet választani, a meccsek félidejének hossza pedig csupán 2 perc.

BAGGER SIMULATOR 2008

Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése

Ez a német nyelvű játék szűk piaci rést tölt be: a markológépek és egyéb építkezéseken használatos járművek szerelmeseit szolgálja ki. Sajnos a letölthető demó egyszerre csupén 5 perces játékot engedélyez, ezt követően mindig újra kell indítani. A feladat egyszerű: a mellettünk lévő hatalmas homokkupacot kell a teherautó platójára átpakolni.

FROGS IN LOVE

Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése

Erre a kedves kis játékra egyetlen tömör és rövid jelző illik: cuki. Egy fiatal kis békát lehet irányítani benne az egérrel, akivel a tavirózsák tetején ugrálva kell minél több legyet, lepkét és egyéb bogarat begyűjteni. Mint az az előtörténetből kiderül, minderre azért van szükség, hogy szép testes példányokká nőjjünk, így jók lehessünk a békalányoknál. Gyerekeknek a legjobb szórakozás ez a program, sajnos az ingyenes demó csak egy órányi játékot tesz lehetővé, cserébe viszont legalább a gépigénye nem túl magas.

ITUNES 8

Forrás: [origo]
A szoftver letöltése

Új verzió jelent meg az Apple médialejátszó szoftveréből, amelyet leginkább az iPod-tulajdonosok ismerhetnek, noha néhány fanatikus még a kütyü hiányában is ezzel hallgatja zenéit. Bár az új, 8-as verzió fürgébb lett, és fontos újdonságai is vannak, ezeket azonban a hazai felhasználók kénytelenek nélkülözni, mivel idehaza még nem érhető el a cég online zeneboltja (ahogy a Microsoft rivális Zune-ja sem). Ennek eredményeként már az automatikus borítóletöltés is nehézségekbe ütközik, vásárolni nem lehetséges magyar bankkártyával az iTuneson, és nem lehet használni a Genius nevű új, a lejátszási listát automatikusan elkészítő funkciót sem. Jó kis program lenne egyébként a 8-as verzió, de így csak a Mac-fanoknak merjük ajánlani, másnak nem.

WINZIP 12

Forrás: [origo]
A szoftver demójának letöltése

Az ismert tömörítőszoftver legújabb, 12-es verziója végre hasznos, és konkrét újításokat is kínál: ezek legfontosabbika, hogy fejlesztői kidolgoztak egy olyan eljárást, amely lehetővé teszi a JPEG formátumú - azaz eleve tömörített - képfájlok méretének 20-25 százalékkal való további csökkentését a minőség romlása nélkül. Ha ugyanis korábban ilyen képeket helyeztünk el egy ZIP állományban, annak mérete nem lett kisebb, mivel a JPEG-be alakításkor eleve össze lett sűrítve lett minden információ. Azt egyelőre nem tudni, a WinZIP-esek milyen módszerrel valósítják meg a méret csökkentését ennek ellenére, de a megoldás várhatóan másutt is elérhető lesz, mivel a CNet beszámolója szerint számítani lehet arra, hogy nyílt forráskódúvá teszik majd. Az új Zip from Camera Wizard segítségével a felhasználók akár rögtön a képek memóriakártyáról történő beolvasása során elvégezhetik a tömörítést, emellett a 12-es verzió egy sor új formátumot is támogat, és fejlesztettek kezelőfelületén is.

SOFTKEY REVEALER

Forrás: [origo]
A szoftver letöltése

Bár ezt a szoftvert valóban lehet visszaélésre használni, egy átlagos otthoni felhasználónak sok segítséget nyújthat, például a Windows újratelepítése előtt. Már rég elveszett a DVD-író vagy a vírusirtó szoftver sorozatszámát tartalmazó papírszelet? Ezzel az ingyenes alkalmazással a merevlemezre telepített szoftverek licenckulcsait lehet kilistáztatni, és elmenteni ha szükség lenne rájuk. A készítők oldala ugyan gyakran túlterhelt, de elolvasható rajta, mely szoftvereket támogatja az alkalamzás.