Vágólapra másolva!
A méregdrága fényképezőgépeiről és objektíveről ismert német gyártó egy teljesen egyedülálló fotógépet mutatott be: a Leica S2 szenzora nagyobb, mint egy kisfilmes képkocka, és gyors működést ígér.
Vágólapra másolva!

Az új autófókuszos, cserélhető optikás rendszerbe egy 30x45 milliméteres képérzékelőt építenek be, melynek felbontása 37,5 millió pixel. A hagyományos Leica képkockánál 56 százalékkal nagyobb felületű CCD a középformátumú digitális hátfalak képminőségét ígéri egy akkora gépvázban, mint a tükörreflexes fényképezőké. Az időjárásálló kivitelű eszközbe szokatlan módon egyszerre két zárszerkezetet építenek be: egy redőnyzárat a gyors, tág blendéjű optikákhoz, illetve egy központi zárat a gyors vakuszinkron idők eléréséhez.

Egy új képfeldolgozó processzort is kifejlesztettek a digigéphez, így a hivatalos adatok szerint a jelenlegi középformátumú típusoknál kétszer gyorsabban működik, kevesebb energiát fogyaszt, és JPEG formátumú képeket is képes elmenteni.

Forrás: [origo]

A dán Phase One vállalattal együttműködésben készülő Leica masinához kilenc új objektívet terveztek: 24 milliméteres nagylátószögű, 30 milliméteres tilt-shift (műszaki), 35, 70, 30-90, 100 milliméteres, 120mm makró, illetve 180 és 350 milliméteres teleoptika egyaránt kapható lesz az új modellhez.