PC-vel versengenek a fiatalok

Vágólapra másolva!
Október 13-ig lehet jelentkezni a C3 alapítvány <19 Szabadfogású Számítógép címet viselő versenyének idei fordulójára: a megmérettetésen 19 évesnél fiatalabbak vehetnek részt bármely olyan pályamunkával -képpel, rajzzal, videóval, honlappal, szoftverrel, hardverrel -, amelyet számítógéppel készítettek.
Vágólapra másolva!

A 2003 óta minden évben megrendezett eseményre beküldött munkákat képző-, videó- és zeneművészekből, informatikusokból és tanárokból álló zsűri bírálja majd el. A grémium tagjai: Szegedy-Maszák Zoltán médiaművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorhelyettese, Pásztor Erika Katalina építész - médiaművész , Palócz István informatikai tanácsadó - tanár, Szörényi Beatrix médiaművész, Bereznyei Róbert - művésznevén Tigrics - elektronikus zenész, Pohly Ferenc és Muráti Ákos, a 2003-as verseny fődíjas nyertese. A szervező csapat célja a fiatal tehetségek felfedezése, akiknek az alkotásait egy kiállításon mutatják be, hogy sokan megcsodálhassák a sokszor felnőtteket is felülmúló, fantáziadús elképzeléseket és megvalósításukat - áll a szervezők közleményében.

A beküldhető pályaművek körét nem korlátozzák túlzottan: képpel, rajzzal, videóval, animációval, honlappal, játékkal, zenével, szoftverrel, hardverrel vagy bármi más érdekessel indulni lehet a versenyen, a lényeg, hogy a mű számítógéppel készüljön. A jelentkezési lap és további információ a verseny.c3.hu honlapon érhető el.

A legjobbnak ítélt 20 alkotásból megrendezett kiállítás december 5-étől 14-éig látható majd a Design Terminálban, a Deák téren. A nyilvános bemutatkozási lehetőség mellett a verseny támogatóinak köszönhetően nagy értékű nyereményeket is kapnak a díjazottak, nyerhetnek példul [origo] és RentIT ösztöndíjat, notebookot, Microsoft Xbox játékkonzolt és szoftvereket, T-Home internetet, Sagem mobiltelefonokat és további ajándékokat.