Kritikus frissítéseket ad ki kedden a Microsoft

Vágólapra másolva!
A Microsoft kedden hét kritikus veszélyességű sérülékenységet fog befoltozni a Windowsban és számos szoftverében.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban a Microsoft a szokásosnál visszafogottabb volt, legalábbis ami a kiadott hibajavítások számát illeti. Júliusban öt, míg júniusban csak három frissítéssel rukkolt elő. Ebben a hónapban azonban már nem fukarkodik a javítások kiadásával, és kedden jelentős foltozgatással fog színre lépni.

A Microsoft előzetes biztonsági tájékoztatójából ugyanis kiderül, hogy augusztusban meglehetősen sok hibajavítással kell számolni. Ráadásul ezek közül számos kritikus veszélyességű besorolást kapott, ami egyben azt is jelenti, hogy e sebezhetőségek kihasználásával a támadók akár teljes mértékben átvehetik az érintett rendszerek feletti irányítást.

A Microsoft tervei szerint kedden tizenkét biztonsági közlemény formájában fog beszámolni a javításra kerülő sérülékenységekről, amelyek közül hét darab kritikus veszélyességi kategóriába tartozik. A legveszélyesebb sebezhetőségek a Windows, az Internet Explorer, az Access, a Windows Media Player valamint a Microsoft Office esetében vannak jelen.

A Microsoft öt frissítését "fontos" besorolással látta el. Ezek közül kettő az Outlook Express, illetve a Windows Mail levelezőszoftverekhez valamint a Windows Messenger azonnali üzenetküldőhöz készül.

(ComputerWorld.hu)