Készül az új Colonization

Vágólapra másolva!
Szebb lesz, de a játékmenet nem változik semmit: legalábbis ezt ígérik a fejlesztők a legendás stratégia felújított változatáról, amelyről újabb részletek láttak napvilágot. 
Vágólapra másolva!

Teljes nevén Civilization IV: Colonization névre hallgat majd az ősszel megjelenő játék, amelyben ugyanúgy az új világot kell meghódítani, mint az 1993-ban kiadott legendás elődben. A körökre osztott stratégia most is a Civilization-iskolát követi, sőt, a legújabb változat grafikai motorjára épül, de a megtévesztő név ellenére teljesen önálló játék.

Forrás: [origo]
Így fest majd a játék 3D-ben

A szoftverrel talán minden PC-s játékos találkozott annak idején. A 2008-as kiadásban is négy nemzet (angol, francia, spanyol, holland) közül lehet választani, és az új kontinens felfedezésétől (1492) egészen a függetlenség kikiáltásáig tart a küzdelem. A játékból frissen kiadott intró is ezeket a fő elemeket mutatja meg.

Az első, előzetes tesztek alapján a fejlesztők Firaxis tényleg semmit nem változtatott az eredeti koncepción. A játékban ugyanúgy kell kereskedni, városokat fejleszteni, és bevándorlókat toborozni vagy indiánokat megtéríteni, mint az eredeti változatban, azzal a különbséggel, hogy az eseményeket a Civilization IV-ből megismert 3D-s grafikával követhetjük nyomon - ami miatt sajnos PC-ből is egy erős, korszerű darabra lesz szükség.

Az új Colonization intrója

Az eredeti Colonization játékot egyébként nem most újítják fel először. Ahogy az a Transport Tycoonnal is történt, létezik belőle egy nyílt forráskódú, FreeCol nevű változat, azonban ez kevésbé sikeresen idézi az eredeti játék egyedi hangulatát.