Augusztustól kapható a HTC Touch Pro

Vágólapra másolva!
Mostanában valahogy minden hamarabb érkezik meg Angliába, mint Európa más országaiba: ezúttal a HTC üdvöskéje, a Touch Pro kerül a boltokba hamarosan a szigetországban.
Vágólapra másolva!

2008 májusában, Münchenben, a HTC és a T-Mobile közös sajtótájékoztatóján, már elámultunk a HTC Touch Pro képességein. Az éppen leköszönő HTC Kaiserhez képest fényévekkel modernebb és tetszetősebb külsővel bíró készülék minden szempontból megfelel az üzleti felhasználók elképzeléseinek. A teljes QWERTY-billentyűzettel felszerelt HTC zászlóshajó szoros rokonságban van a HTC Touch Diamonddal, amiből két hónap alatt már több mint egy milliót adtak el a világon. A hasonló sikerekre pályázó Touch Pro a kistestvéréhez képest némileg vastagabb (18 milliméter), de a tudás gyakorlatilag változatlan.

A Windows Mobile 6.1-et, tehát a legújabb operációs rendszert futtató készülék természetesen megkapta az új, látványos kezelőfelületet, ahol a régi, már-már elavultnak tűnő menürendszer helyett színes-szagos ikonok és apró, Apple iPhone-ra emlékeztető rövid animációk teszik egyedivé a telefon kezelését. A megnövelt felbontása (VGA) TFT LCD kijelző természetesen érintésérzékeny, amelyhez a stylust a jobb alsó sarokban találjuk. Az oldalra csúsztatható teljes billentyűzetet használva a képernyő elfordul 90 fokkal - így még gyorsabban tudunk szöveget bevinni a készülékbe.

A 165 grammos telefonból ezúttal hiányzik a 4 GB, beépített memória helyett micoSD-kártyával tudjuk bővíteni az amúgy rendelkezésünkre álló közel 300 MB RAM-ot. Az 528 Mhz-es Qualcomm processzor már ismerős lehet a Touch Diamondból, előre láthatólag gyorsan és megbízhatóan fog teljesíteni a Próban is. Az újdonságban már 7,2 Mbit/sec-os HSDPA szerepel, amellyel a hazai hálózatokat maximálisan ki lehet használni. A modemként is igénybe vehető telefon természetesen rendelkezik wifivel és 3G-vel is. Az autósnavigációs megoldások szerelmeseinek jó hír, hogy a bővíthető memóriának köszönhetően akár iGO-val is tudják használni a GPS-vevőt.

Az elsőként az angliai Vodafone-nál megvásárolható készüléket hazánkban már elő lehet rendelni, de hamarosan a T-Mobile kínálatában is elérhető lesz MDA Vario IV néven.