A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Hogy enyhítsünk a közelgő tanítás okozta fájdalmon, ezúttal extra adag játékkal kedveskedünk a nebulóknak a kamionos, lövöldözős, űrversenyes fajtából. Az albérletbe készülő egyetemisták egy ingyenes lakberendező programnak vehetik hasznát, de találtunk még klassz címkenyomtató, egérlassító, és internetes rádiók adását felvenni képes, teljes verziós szoftvereket is.
Vágólapra másolva!

STAR RACING

Forrás: [origo]
A játék teljes verziójának letöltése

Ez az ingyenes játék leginkább a legendás Wipeout-ra hasonlít, azaz a leginkább egy széles bobpályához hasonlító utakon lebegő űrjárgányok mérkőznek meg, a turbót helyettesítő teljesítménynövelők aktiválása után láng- és fénycsóvák csapnak ki a hajtóműből, nagy sebesség mellett a látómező is elmosódik, ha pedig a pálya szélére sodródnánk, a kamera mozgása is növeli a borulás élethűségét. Irányítása nem túl bonyolult, csupán a kurzormozgató gombokkal történik. így a teljesen ingyenes játékkal érdemes egy próbát tenni, mozgásban a fenti képnél jóval pazarabb a látvány, mindenképpen érdemes kipróbálni!

EURO TRUCK SIMULATOR

Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése

Való igaz, valamilyen oknál fogva kamionszimulátorból az elmúlt években temérdek - javarészt nem éppen tökéletes kivitelezéséről híressé vált - program jelent meg. Ezek sorát gazdagítja a Euro Truck Simulator, melynek német nyelvű demója a Szoftverbázisról is letölthető sajnos csupán félórányi játékidőt engedélyez, de legalább funkcióit tekintve nincs limitálva. Komoly negatívuma, hogy a játék térképén Ausztriánál és Csehországnál már véget is ér Európa, ezért cserébe viszont a közepes gépigény mellett is elég pofásnak mondható grafika, és a korrekt irányítás kárpótolja a játékost.

TIME OF WAR

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése

Ez a játék nem piskóta, pedig a feladat egyszerű, egy harcossal kell előrejutni egy ipartelepen a felbukkanó katonákat a másvilágra küldve. Mindez nem hangzik bonyolultan, de az egérrel és a W, S, A, D, gombokkal irányítható program komoly kihívást biztosít még rutinosabb játékosoknak - az ellenfelek mindig a sarokba húzódva, a leglehetetlenebb helyekről támadnak, nagyon nehéz eltalálni őket: de épp ezért érdemes újból és újból megpróbálkozni legyűrésükkel.

SHELLED! ONLINE

Forrás: [origo]

A játék letöltése

Emlékszik a Worms-re vagy a Scorched Earth-re? Nos, a teljes verzióban ingyenesen letölthető Shelled! egyaránt hasonlít a kukacok háborúját bemutató, és a tankos játékra, de ebben harci teknősökkel és egyéb furcsa lényekkel kell vadászni egymásra 3D-ben. A játékmenet már ismert: körökre van osztva, és felváltva kell a röppályát minél hatékonyabban kiválasztva a levegőbe röpíteni a többieket. Extra lehetőségként online akár 8 játékos is megmérkőzhet egy pályán. Harmincféle lény, húsz típusú fegyver, és ugyanennyi pálya várja a játékosokat, a haverok ellen remek szórakozás.

SWEET HOME 3D

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése

Egy ingyenes lakberendező program, amely tudását tekintve semmivel sem marad el a nagyáruházak CD-s polcain fellelhető párezer forintos társaitól. A szobák, ablakok, ajtók méreteit és elhelyezkedését kétdimenziós tervrajzon lehet benne megadni, de háromdimenziós látványtervet is képes legenerálni. Nemrég készült el magyar nyelvű lokalizációja is, a készítő oldaláról pedig egy sor 3D-s modellt lehet letölteni a csigalépcsőtől kezdve az akváriumig.

SIGN PROFESSIONAL LABEL SOFTWARE

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése

Az ingyenes szoftverrel tetszőleges méretű és elrendezésű, kinyomtatható címkéket készíthetünk egyszerűen. A szoftverben többféle alapsablon közül választhatunk a munka megkezdése előtt, majd a szerkesztőben szöveget, képet, vonalkódot vagy szimbólumot helyezhetünk el a címkére, illetve alapszintű rajzeszközök is rendelkezésre állnak.

SCREAMER RADIO

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése

Szeretné magával vinni kedvenc internetrádióját? Az ingyenes Screamer Radióval mindez lehetséges: a magyar nyelvű menüvel rendelkező szoftver mp3, ogg, wma és aac formátumban sugárzott online műsorokat képes rögzíteni a winchesterre az előbbiekben említett formátumokban, ráadásul webes adatbázisában rengeteg csatorna elérhetőségét lehet megtalálni műfajok szerint rendezve.

SLOWMOUSION

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése

Egy rendkívül egyszerű, de ötletes szoftver a SlowMousion: mindössze annyit tesz lehetővé, hogy egy külön definiálható gomb lenyomásának idejére lelassítja az egérkurzor mozgásának sebességét. Ez például nagyon praktikus lehet képszerkesztés, képkivágás vagy CAD-szoftver használatakor, amikor pontos műveleteket kell végrehajtani.