Egyre több a román kiberbűnöző

Vágólapra másolva!
Összesen húsz kiberbűnözőt tartoztattak le a román hatóságok az FBI-jal közösen végrehajtott akció során, de a statisztikák szerint egyre többen folytatnak ilyen tevékenységet az országban.
Vágólapra másolva!

Kedden tizennyolc hacker ellen adtak ki letartóztatási parancsot a román hatóságok, majd további kettőt is letartóztattak. A feltételezett bűnözők többsége 29 napig lesz előzetes őrizetben, míg egyikük csak 19 napig, mivel kiskorú - közölte a Realitatea román hírtelevízió. A hackereket nagyszabású rajtaütés során tartoztatták le: a román ügyészség és az FBI munkatársai négy romániai megyében és a fővárosban végeztek házkutatást, többek között egy parlamenti képviselő lakásán is.

A csoportot azzal gyanúsítják, hogy árverésekkel és hamisított bankkártyákkal több mint 600 ezer dollár kárt okoztak külföldi állampolgároknak.

Az akciót bejelentő sajtótájékoztatón elhangzott: az internetes csalások egyre terjednek Romániában, idén már 600 ilyen bűncselekményt fedezett fel a romániai szervezett bűnözés elleni csoport. A rendőrök arra figyelmeztetik az online aukciós szájtokon licitálókat, hogy ne adják meg ismeretleneknek a bankászmlájuk adatait.

(ComputerWorld.hu)