Apró, színes otthoni PC-ket hoz ki a Dell

Vágólapra másolva!
Az amerikai gyártó bemutatta Studio Hybrid névre keresztelt otthoni PC-sorozatát. A gépek cserélhető házzal kerülnek forgalomba, és nem sokkal nagyobbak, mint egy uzsonnásdoboz.
Vágólapra másolva!

A Dell az otthoni felhasználók igyényeit szeretné kielégíteni a Studio Hybrid sorozattal, amely egy mini, színes, cserélhető borítással ellátott energiatakarékos PC-t takar. A formás kis gépek nem sokkal nagyobbak, mint egy uzsonnásdoboz, így könnyedén elférnek az íróasztalon vagy a TV mellett. A függőleges elhelyezéshez kis talp jár hozzájuk, de vízszintesen is le lehet fektetni őket.

Forrás: [origo]

A színek. A borítás cserélhető

A gépek kis fogyasztású, vagyis környezetkímélő modellek, és mivel valószínűleg laptop-alkatrészekből készültek, nagy zajt sem csap a hűtésük. A hétféle színben - bambusz, smaragd, kvartz, rubin, zafír, pala és topáz - megjelenő modellekbe 1,73 gigahertzes kétmagos processzor és 2 gigabájt memória kerül. A gépek 500 dolláros áron kerülnek forgalomba, ami forintban nagyjából 75 ezer forint, ezzel a Dell az olcsó kompakt asztali gépek kategóriájában száll majd versenybe velük.

Annyit azonban lehet tudni, hogy mindegyik rendelkezik a HD TV-khez elengedhetetlen HDMI-csatlakozóval, és vezeték nélküli billentyűzetet, Blu-ray lejátszót és wifi-csatlakozót is lehet rendelni hozzájuk. A modellekhez a TV-tuner szintén opció, így minden adott ahhoz, hogy a Studio Hybrid egy teljes értékű otthoni szórakoztatóközpont legyen - persze gyanítjuk, hogy a fentebb felsorolt extrákkal már nem a legolcsóbb árkategóriába tartozik majd. A gyártó emellett garantálja, hogy a modellek teljes egészében újrafelhasználhatók.