Új Xacti kézikamera full HD és szuperlassú felvételekhez

Vágólapra másolva!
A Sanyo masszív kézikamerája mindent tud, amire manapság egy hobbivideósnak szüksége lehet: kicsi, könnyű, memóriakártyára dolgozik, és ezen kívül egy sor kellemes extrája van.
Vágólapra másolva!

A japán gyártó új változatot mutatott be könnyű, egykezes minikamerájából - írja az Engadget. A Xacti-sorozat HD1010 névre hallgató tagjának legfontosabb újítása, hogy full HD, vagyis 1920x1080-as felbontásban dolgozik, és SD kártyára lehet vele rögzíteni a felvételeket. A pisztolymarkolat-szerű nyéllel kényelmesen tartható és irányozható kézikamera emellett 4 megapixeles állóképeket is készít, és tízszeres optikai zoomja van.

A könnyű kis készülék kellemes extrája, hogy akár szuperlassított felvételre is képes, ilyenkor 300 képkockát rögzít másodpercenként. Egy másik digitális újítás, hogy beépített arcfelismerővel is rendelkezik: a digitális fényképezőknél egyre elterjedtebb megoldás mind a mozgó, mind az állóképes használat során egyszerre 12 "célpontot", vagyis arcot képes követni. A tecnhológia garantálja, hogy a felvételen szereplő emberek arca jól kivehető és éles legyen.

Az új Xacti súlya akkumulátorral együtt csupán 280 gramm, vagyis nagyjából olyan nehéz, mint három mobiltelefon. A modellt az Egyesült Államokban 800 dolláros (körülbelül 122 ezer foritn) áron hozzák forgalomba.