Térképrajzoló pályázatot hirdetnek

Vágólapra másolva!
480 évvel ezelőtt készült el az első magyar nyelvű, nyomtatott térkép, amelyet Lázár Deák készített 1528-ban - az évforduló apropóján a graphIT cég térképrajzoló pályázatot hirdet.
Vágólapra másolva!

A térinformatikai társaság elsősorban földmérési, térképészeti, térinformatikai felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók jelentkezésére számít. Feladatuk a Naqteq térképi adatbázisa alapján egy megye kiterjedésű térkép elkészítése olyan színvonalon, amely képes felvenni a versenyt az online térképszájtok kínálatával.

A kartografálás elvégzéséhez jelentkező részére egy-egy darab, 30 napos licenccel rendelkező GeoMedia 6.1 Professional, GeoMedia WebPublisher és egy GeoLabel Pro szoftvercsomagot bocsátanak rendelkezésére. A 2008 július 25-én 17 óráig benyújandó térképeket felkért szakmai zsűri értékeli ki, és ennek alapján kerülnek kihirdetésre a győztesek, akit egy Asus Eee PC-vel, illeve 40 és 20 ezer forint értékű, féléves havi ösztöndíjjal jutalmaznak. A kész térképek a társaság weboldalán keresztül megtekithetőek lesznek, ahol szavazni lehet majd rájuk.